Социјални монолог: Преговори Владе, послодаваца и синдиката

У организацији Министарства рада и борачко-инвалидске заштите данас је, у Бањој Луци, настављен трипартнини састанак са социјалним партнерима, делегацијама Савеза синдиката Републике Српске, Конфедерације синдиката и Уније удружења послодаваца, а с циљем наставка преговора о Општем колективном уговору.


Издају се и рокови: Конфедерација синдиката тражи састанак са владом до 31.08.

Предсједник Конфедерације синдиката Републике Српске Жељко Тепавчевић рекао је да је Влади Српске дат рок до 31. августа за заједнички састанак у вези са рјешавањем проблема запослених у јавној управи, Нафтној индустрији и "Жељезницама Републике Српске".

Синдикална конфедерација подржава Цвијановићку (и Савановића)

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас са представницима Конфедерације синдиката Републике Српске. Током састанка саговорници су размијенили мишљење о мјерама које је Влада предложила с
циљем повећања нето плата запосленима у реалном и јавном сектору у Српској кроз повећање неопорезивог дијела дохотка.


Металци и рудари сутра протестују у Добоју

У уторак 20.11.2012. године у 12:05 чланови Синдиката металаца и рудара Републике Српске и радници металске индустрије регије Добој изразиће своје незадовољство мирним протестом у Граду Добоју и тиме указати властима Републике Српске да радници ове гране више немају времена за чекање, саопштено је из Конфедерације синдиката РС.