Јесте чудно: Банка из Србије жели купити Комерцијалну банку у Српској, коју је Србија недавно продала Словенцима

Фронтал напомена: Комерцијална банка је била у власништву Републике Србије, која ју је продала словеначкој НЛБ. Сада друга банка која је у власништву Републике Србије и Поште Србије (такође држано власништво), Поштанска штедионица, жели да купи дио Комерцијалне банке, онај у Српској. Из неког разлога, никоме није пало на памет да "државну банку" подијели и прода различитим купцима, посебно уколико је тај један купац "државни".


ММФ тражи да се Србија одрекне Комерцијалне банке

Међународни монетарни фонд тражи да се Србија већ ове године одрекне власништва у Комерцијалној банци, која је једина преостала у државном власништву, при чему би већински власник те банке постала Европска банка за обнову и развој.


Не-Комерцијално: Пронађени и пљачкаши и новац

Бањолучка полиција ухапсила је Синишу Страживука (43), Аљошу Галића (31), Милана Рељића (42), Ђорђа Матића (27), Данијела Ђурђевића (24) и Раденка Жутића (26), сви из Бање Луке, осумњичене за пљачку више од милион марака из Комерцијалне банке у центру Бањe Луке.


Бања Лука: Разбојништво

БАЊА ЛУКА – Четири непозната лица, која су се довезла у бијелом комбију обиљеженим амблемом Агенције за обезбјеђење имовине и лица "Алфа секјурити", опљачкала су јутрос Комерцијалну банку у центру Бањe Луке.