Линта демонтира Колиндине бајке о хрватском антифашизму

Предсједник Хрватске Колинда Грабар Китаровић је током посјете Спомен-подручју Јасеновац изрекла више увредљивих и срамотних неистина чији циљ је прекрајање историје из периода Другог свјетског рата, изјавио је предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта.

Легија код неких у затвору, код других добија ордење за Олују

Хрватска ће обиљежити војну акцију "Олуја", у којој су убијани српски цивили, а на десетине хиљада Срба је протјерано, великом прославом на книнској тврђави, уз ордене за генерале Анту Готовину и Ивана Маркача, те уз фудбалски меч репрезентативаца Хрватске и "бранитеља".


Голдштајн критикује Колиндине новоусташке ставове

Хрватски историчар Иво Голдштајн сматра да је усташизација "симптом културне регресије друштва", а теорије по којима злочина у Јасеновцу није ни било до 1945. године назива "катастрофалним и бљутавим лажима".
Чоколинда Безобразнић: Надам се да ћемо Олују славити заједно

Данас је почела манифестација коју у Неовисној Републици Хрватској зову Дан побједе и домовинске захвалности, на којој је Србима поручено да су се сами побили и прогнали. Те да то требају славити заједно са усташама.


Чим се врнем из Блајбурга: Колинда за Србију у ЕУ

Предсједник Хрватске Колинда Грабар Китаровић изјавила је да је чланство Србије у ЕУ у интересу Загреба и да се Хрватска у том процесу мора поставити активно и са Београдом ријешити сва отворена питања.