У Кини рођена прва клонирана мачка

Клонирање кућних љубимаца постаје све популарније у Кини. Како саопштава компанија "Синоген", која се бави клонирањем животиња, 2018. године је направљено 20 клонова паса и још толико у првом кварталу 2019. године. Компанија планира да за пет година почне да клонира 500 паса годишње.


Дјеца са ознаком ГМО

Објава да је након низа експеримената рођено 30 здраве генетски модификоване дjеце, изазвала је у Америци још једну жестоку дебату о етичности таквог чина.Научници убацили ДНК мамута у ћелије слона

Научници на Харварду корак су ближи враћању мамута у живот, након што су успешно убацили неке низове ДНК мамута у геном данашњег слона. Предстоји још доста посла, а истраживање тек треба да буде објављено.Британија: Легализована оплодња из три ДНК

Доњи дом британског парламента данас је прихватио закон, којим је приликом вјештачке оплодње дозвољена употреба ДНК двије жене и једног мушкарца ради спречавања преношења генетских болести.


Етика и биоинжињеринг: Тражи се сурогат мајка за неандерталца

Било је сигурно и чуднијих огласа за родитељство у историји, али ово је нешто потпуно другачије – угледни професор генетике са Харварда тражи "жену изузетно склону авантурама " која би била сурогат мајка за клонирану бебу неандерталца.