Турска не даје сагласност за изградњу "Јужног тока”

Русија није успjела да од Турске добије сагласност за полагање гасовода "Јужни ток” по дну Црног мора у турским територијалним водама, изјавио је новинарима руски вицепремијер Игор Сечин, после преговора руског предсједника Дмитрија Медведева и турског премијера Реџепа Тајипа Ердогана у Москви.


Изградња Јужног тока касни, али иде по плану

Гаспром очекује да ће изградња Јужног тока кренути почетком децембра, што је одлагање од мјесец дана, рекао је новинарима члан управног одбора Гаспрома и начелник одјељења за сарадњу с властима Русије Владимир Марков.

Дачић и Лавров: Јужни ток је сигуран, причало се и о изборима у БиХ

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да су на састанку са шефом дипломатије Србије Ивицом Дачићем потврђени сви споразуми о гасоводу "Јужни ток" и постигнута сагласност о неопходности реализације тог пројекта.


Бугари (ипак) обуставили Јужни ток

Бугарска је обуставила радове на пројекту Јужни ток, саопштио је данас бугарски премијер Пламен Орешарски, након сусрета са групом америчких сенатора.


Бугарска и историјско не: Не обустављамо Јужни ток

Бугарска није сагласна са захтјевом Европске комисије (ЕК) за обустављање радова на гасоводу Јужни ток, објавио је данас Блумберг, позивајући се на бугарског министра привреде и енергетике, Драгомира Стојнева.Барозо Бугарима: Не свиђа нам се ваш хумор

Председник Европске комисије Жосе мануел Барозо поручио је данас Бугарској да је Европска унија ријешена да заустави изградњу гасовода Јужни ток док се пројекат не доведе у склад са европским стандардима.


Пухалац: Другим гасоводима покушавају спријечити Јужни ток

Директор предузећа "Гас-Рес" Слободан Пухалац рекао је да је прикључење Републике Српске на гасовод "Јужни ток" један од најзначајнијих пројеката на овим просторима и да су створене све претпоставке за његову реализацију.Цвијановић: Јужни ток Српској доноси улагања од милијарду евра

Јужни ток је деценијски пројекат, користан за оба ентитета – Републику Српску и Ефбих, изјавила је премијер Републике Српске Жељка Цвијановић и најавила да је укупна процијењена инвестициона вриједност изградње крака тог гасовода ка Републици Српској око милијарду евра.


Комерсант: ЕУ одлучује да ли да блокира Јужни ток

Словенија, Мађарска и Бугарска заједно ће у четвртак 12. децембра на састанку министара енергетике ЕУ са европским комесаром за енергетику Гинтером Етингером бранити пројекат Јужни ток од оптужби да су уговори о изградњи тог гасовода које имају поједине чланице ЕУ у супротсности са законима ЕУ и од могуће блокаде гасовода на територији Уније, пише руски […]