Кимова сеја пријети Американцима и Јужнокорејанцима: Маневри ће утицати на побољшање односа

Јужна Кореја и САД суочиће се са још већим безбједносним пријетњама јер су наставили са заједничким војним вјежбама које треба да почну ове седмице, рекла је данас Ким Јо Џонг сестра сјевернокорејског лидера Ким Џонг Уна.


Док се ми не сикирамо око Косова*, Ј. Кореја протестује код Јапанаца због пар острвцади

Јужна Кореја је позвала данас замјеника јапанског амбасадора да би му уручила протест због мапе на веб сајту Олимпијских игара у Токију на којој је неколико острва која су под контролом Јужне Кореје приказано као јапанска територија.

На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)

Јужна Кореја је раније саопштила да је Сјеверна Кореја послала поруку са извињењем лидера Ким Џонг Уна због убиства званичника јужнокорејске владе који је пронађен прошле недјеље на пловећем предмету у сјевернокорејским водамаЈужнокорејске компаније увозиле угаљ са сјевера, под изговором да је руски

Три јужнокорејске компаније прекршиле су санкције УН уведене Пјонгјангу тако што су увозиле угаљ из Сјеверне Кореје, тврдећи да је ријеч о увозу руских производа, саопштено је из царинске службе Јужне Кореје.


Глумци БСП "под заставом Српске" у Јужној Кореји

"Бањалучко студентско позориште" имало је запажен наступ на Интернационалном фестивалу позоришта у граду Чунчеон у Јужној Кореји, а наслов су, уз азбучни текст, сами послали. Што је незапамћено у наглашено антисрпској култури Бање Луке.Бившој предсједници Јужне Кореје 24 године затвора због корупције

У судској пресуди која је преношена уживо на јужнокорејској телевизији бивша предсједница те земље Парк Геун Хје проглашена је кривом и кажњена са 24 године затвора због корупције, злоупотребе власти, изнуде, присиле и других оптужби, преноси АП.