Турнеја јужнокорејског предсједника по Западу

Предсједник Јужне Кореје Јон Сук Јеол посјетиће Лондон, Њујорк и Канаду наредне седмице, и ово је прва посјета тим земљама, превасходно ради присуствовања сахрани британске краљице Елизабете Друге и посјети Генералној скупштини УН, саопштено је из кабинета предсједника.

Дани(ј)ел Симић: Њежне латице наранџастих револуција

Док Вашингтон са прстом на носачима авиона, гледа у буру коју је изазвао у Тајванском мореузу, украјиско руководство је стављено пред избор – да ли покретати офанзиву и покушати заузети Херсон? То би подигло морал и на Западу. Политичарима помогло доказати пореским обвезницима како је смислено помагати режим у Кијеву, јер још увијек има шансе да се одбрани.


Кимова сеја пријети Американцима и Јужнокорејанцима: Маневри ће утицати на побољшање односа

Јужна Кореја и САД суочиће се са још већим безбједносним пријетњама јер су наставили са заједничким војним вјежбама које треба да почну ове седмице, рекла је данас Ким Јо Џонг сестра сјевернокорејског лидера Ким Џонг Уна.


Док се ми не сикирамо око Косова*, Ј. Кореја протестује код Јапанаца због пар острвцади

Јужна Кореја је позвала данас замјеника јапанског амбасадора да би му уручила протест због мапе на веб сајту Олимпијских игара у Токију на којој је неколико острва која су под контролом Јужне Кореје приказано као јапанска територија.На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)

Јужна Кореја је раније саопштила да је Сјеверна Кореја послала поруку са извињењем лидера Ким Џонг Уна због убиства званичника јужнокорејске владе који је пронађен прошле недјеље на пловећем предмету у сјевернокорејским водамаЈужнокорејске компаније увозиле угаљ са сјевера, под изговором да је руски

Три јужнокорејске компаније прекршиле су санкције УН уведене Пјонгјангу тако што су увозиле угаљ из Сјеверне Кореје, тврдећи да је ријеч о увозу руских производа, саопштено је из царинске службе Јужне Кореје.


Глумци БСП "под заставом Српске" у Јужној Кореји

"Бањалучко студентско позориште" имало је запажен наступ на Интернационалном фестивалу позоришта у граду Чунчеон у Јужној Кореји, а наслов су, уз азбучни текст, сами послали. Што је незапамћено у наглашено антисрпској култури Бање Луке.