Њемачка затеже: НАТО неће скоро звати Украјину и Литванију у чланство

НАТО ће понудити Украјини велике могућности за пружање помоћи, али тешко да ће бити постигнут било какав напредак у вези са њеним учлањењем у Алијансу на самиту блока у јулу у Литванији, пишу западни медији.


Столтемберг: Не шаљите Кијеву само ново оружје, обезбједите им муницију и одржавање за старо

Земље које подржавају Украјину не треба да се усредсреде само на слање новог оружја Кијеву, него да обрате пажњу и на муницију за старије системе и помогну у њиховом одржавању, изјавио је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг.


Столтенберт најављује слање нових трупа НАТО према истоку

Лидери НАТО-а договориће на самиту "јачање снага" на источном крилу Алијансе распоређивањем четири нове борбене групе у Бугарској, Мађарској, Румунији и Словачкој, рекао је генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг.


Захарова: Столтемберга секретара-банкара нећемо више узимати за озбиљно

Москва више неће озбиљно схватати изјаве генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга који је именован за челника норвешке централне банке, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова на конференцији за новинаре.Прст у око Москви: НАТО потписује Уговор о сајбербезбједности са Украјином

Генерални секретар НАТО савеза Јенс Столтенберг осудио је данас кибернетичке нападе на Владу Украјине и рекао да ће западна војна алијанса у наредним данима потписати споразум о јачању сарадње са Кијевом у домену сајбер безбједности.Ништа од Украјине у НАТО: Јенс Столтенберг обзнанио да нема сагласности

"Ако желите да будете чланица Алијансе, онда морате да испуните НАТО стандарде. Ми помажемо Украјини организовањем борбе против корупције, али 30 савезника мора да се сагласи и сада немамо консензус о позивању Украјине да постане пуноправна чланица", рекао је Столтенберг.