Прст у око Москви: НАТО потписује Уговор о сајбербезбједности са Украјином

Генерални секретар НАТО савеза Јенс Столтенберг осудио је данас кибернетичке нападе на Владу Украјине и рекао да ће западна војна алијанса у наредним данима потписати споразум о јачању сарадње са Кијевом у домену сајбер безбједности.


Ништа од Украјине у НАТО: Јенс Столтенберг обзнанио да нема сагласности

"Ако желите да будете чланица Алијансе, онда морате да испуните НАТО стандарде. Ми помажемо Украјини организовањем борбе против корупције, али 30 савезника мора да се сагласи и сада немамо консензус о позивању Украјине да постане пуноправна чланица", рекао је Столтенберг.Столтенберг: НАТО ће помоћи власти у Кабулу (дипломатским присуством)

НАТО ће подржати Владу Авганистана колико год је то могуће, изјавио је генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг. Он је рекао да ће НАТО одржати дипломатско присуство у Кабулу и да ће се прилагођавати ситуацији уколико то буде потребно.


Игре без граница са НАТО: Сифет Поџић и Бисера Турковић са Столтенбергом у Бриселу

Нико од надлежних представника Републике Српске у тзв. заједничким органима у Сарајеву није ни коментарисао, а камоли изразио неслагање са одласком министра одбране и иностраних послова БиХ на састанак са генералним секретаром НАТО.