Косорова избачена из ХДЗ-а

Суд части опозиционе Хрватске демократске заједнице једногласно је избацио бившу премијерку и председницу те странке Јадранку Косор из чланства те партије, јавио је хрватски портал Индекс.


Косор поново о Олуји и хрватским генералима

Хрватска премијерка Јадранка Косор поновила је да је операција "Олуја” била ослободилачка акција, додајући да је поздравила генерале Анту Готовину и Младена Маркача, осуђене због злочина над Србима почињених у тој акцији, јер су заслужни за хрватску слободу.


Косорова у Вуковару: Србија ово, Србија оно…

Предсједник Владе Хрватске Јадранка Косор поручила је данас да никоме неће дозволити да ревидира хрватску историју и да нема повлачења тужбе за геноцид коју је Хрватска подигла против Србије.Хрватска: Финансирање кампање Јадранке Косор из црних фондова

Бивши портпарол ХДЗ-а Ратко Мачек однио је 10 милиона куна из илегалног црног фонда странке за потребе финансирања кампања Јадранке Косор на шта је у 2004. и 2007. години потрошено 13 милиона куна, тврди бивша благајница ХДЗ-а Бранка Павошевић.


Јосиповић оштро одговорио Косоровој

Предсједник Хрватске Иво Јосиповић оштро је одговорио премијерки Јадранки Косор која га је оптужила да се сврстао на чело "кукурику коалиције” и да је "црвена Хрватска” неприхватљива.Борис Тадић: Ивице, Милошевић је злочинац

Не волим када људи величају ратне злочинце, а посебно је опасно када то чине председници држава и влада, рекао је предсједник Србије Борис Тадић и оценио да су то опасни политички акти са несагледивим последицама.


Косор: Београд има кључ за рјешење проблема несталих Хрвата

Предсједница Владе Хрватске Јадранка Косор рекла је данас да је у Београду главни кључ проблема рјешавања судбине несталих Хрвата током деведесетих и да је расвјетљавање овог питања предуслов за даљу сусједску сарадњу са Србијом.