Безос не одустаје од изгубљеног посла са НАСА који је припао Илону Маску

Извршни директор Блу Ориџина Џеф Безос понудио је НАСА двије милијарде долара ако ова свемирска агенција преиспита одабир његове компаније за потписивање уговораа о мисији слијетања на Мјесец. Овај уговор изгубили су у априлу у корист Спејс Икс Илона Маска.

Дани(ј)ел Симић: Америка поново у свемиру – на Земљи у пламену

Приземљењем спејсшатла Атлантис 08.06.2011. године, Уједињени Ентитети Америке су посљедњи пут самостално послали човјека у свемир. Без да плате Русима. Ватрени траг који је Спејс Екс оставио за собом, као да је једновремено запалио дубоко економски и расно подијељену земљу.


Маск догодине планира милион самовозних таксија

Тесла Моторс демонстрирала је технологију аутономне вожње у трајању дужем од четири сата, на којој је приказана могућност нових возила да у потпуности без утицаја возача прелазе пут "од тачке А до тачке Б".


Кад Илон Маск твитне 20 милиона долара

Објаве на "Твитеру" познатих и моћних личности постају теме дана у свијету, а неки доносе или односе милионе долара у минуту, па је један твит Илона Маска, првог човјека "Тесле", коштао 20 милиона долара.Маск: Догодине пробни летови за Марс

Човjечанство мора што прије да колонизује Марс како би наша врста била сачувана уколико избије трећи свјетски рат, који је, нажалост, вjероватан, сматра амерички милијардер и иноватор, Илон Маск.