Радојчић: Чека нас много посла

У парламенту Републике Српске током јесењег дијела скупштинског засједања у наредна два мјесеца очекује се много посла, јер је 12. сједница парламента Српске већ планирана за 25. октобар, изјавио је предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић.


Радојичић: Не видим Соренсена као другог високог представника

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је да специјални представник и шеф делегације ЕУ у БиХ Петер Соренсен долази у Бања Луку у уторак, 13. септембра, те истакао да се нада партнерском дијалогу и новој фази дјеловања представника међународне заједнице на овим просторима.

Радојчић: Потребна је нова реформа правосуђа

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић истакао је данас да реформа система правосуђа у БиХ, која је проведена прије више година, није дала очекиване резултате и да је због тога потребна нова реформа овог система.


Радојчић: Додик и Ештон сломили сабљу ОХР-у

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић рекао је да је договор Додик-Ештон о реформи правосуђа у БиХ сломио сабљу ОХР-а, те да је након тог договора уочена панична офанзива Сарајева на Брисел, у покушају да окрену ситуацију у своју корист.