Вестервеле: Нећемо данас донијети закључак о Србији

Министри иностраних послова Европске уније неће данас донијети закључак о Србији, саопштио је на конференцији за новинаре у Луксембуру министар иностраних послова Њемачке Гвидо Вестервеле. Расправа о извјештају о напретку Србије и Косова високе представнице Уније за спољне послове Кетрин Ештон трајала је око три сата.


Гвидо упутио честитке Вучићу и Хоџају

Шеф њемачке дипломатије Гвидо Вестервеле честитао је првом потпредсједнику владе Србије Александру Вучиху и шефу косовске дипломатије Енверу Хоџају на договору Београда и Приштине постигнутом у Бриселу, истичући да то није био лак корак за обе стране.

Вестервеле у Саудијској Арабији

Министар спољних послова Њемачке Гвидо Вестервеле заложио се, током посјете Саудијској Арабији, за изналажење политичког решења за окончање насиља у Сирији.


Њемачка: Гвидо одлази?

Министарска позиција Гвида Вестервелеа виси о концу, а новине пишу да би наводно посланички клуб либералне странке ФДП-а на затвореном састанку могао да постави питање повјерења министру спољних послова.Хејг-Вестервеле: Србија и Приштина сукобом пропуштају "историјску прилику"

Министри иностраних послова Британије и Њемачке Вилијам Хејг и Гвидо Вестервеле упозорили су Београд и Приштину да ће угрозити своје шансе за приступање Европској унији и пропустити "историјску прилику" ако не отклоне међусобне етничке тензије дуж административне линије, пренио је АФП.Нова транша помоћи Грчкој

Министри финансија чланица еврозоне одобриће данас пету траншу помоћи Грчкој, док ће одлука о другом пакету помоћи за ту земљу бити донијета 11. јула, објавили су званичници еврозоне.


Вестервеле: Саркози безвезе пријети

Шеф њемачке дипломатије Гвидо Вестервеле изјавио је данас да је "опасно” пријетити војном акцијом против других аутократских арапских лидера послије Либије, јасно алудирајући на изјаве француског предсједника Николу Саркозија.