Вишковић: Србија и Српска раде пројекте у вриједности 1,7 милијарди КМ

Вишковић је након заједничке сједнице влада Српске и Србије, која је одржана у Источном Сарајеву, рекао да ће представници обе владе положити камен темељац за Пројект ХЕС "Горња Дрина". "Ту су три хидроелектране Бук бјела, Фоча и Паонци. То је инвестиција више од милијарду и 100 милиона КМ", појаснио је Вишковић.


Крсмановић: Уговор са Нијемцима је био предизборна превара

Власти РС су потписале споразум са њемачком компанијом РВЕ десет дана пред локалне изборе да би поново преварили бираче причом о милијардама инвестиција, о озбиљним стратешким партнерима из озбиљних држава као што је Њемачка, каже предсједник Нове социјалистичке партије и Еврорегије Дрина, Здравко Крсмановић

Преписка Џомбића и Милекићеве: Биће посљедица због Горње Дрине

Независне новине објавиле су писмо премијерa РС у којем је огорчен потезом Браниславе Милекић, директорице "Електропривреде РС", која га је само дан прије потписивања уговора о стратешком партнерству о изградњи четири хидроелектране на Дрини писмено обавијестила о могућим штетним посљедицама по РС.


Горња Дрина: Четири хидроелектране, 60 одсто Нијемцима

Влада РС и "Електропривреда РС" са њемачком компанијом "RWЕ Innogy" склопиле су уговор о стратешком партнерству за изградњу четири хидроелектране на горњем сливу Дрине оквирне инвестиционе вриједности од 460 милиона евра.


Kрсмановић: О Горњој Дрини причају, Фочу и даље заобилазе

Електропривреда РС и Министарство привреде, енергетике и развоја РС и даље настављају да заобилазе локалну заједницу из процеса доношења одлука о хидроенергетском систему Горња Дрина, из процеса израде инвестиционо-техничке документације, те избора стратешког партнера – рекао је на данашњој конференцији за медије начелник општине Србиње Здравко Крсмановић.Фочански СДС: Горња Дрина значи свима

Поводом изјаве начелника општине Фоча Здравка Крсмановића о противљењу изградњи хидроенергетских потенцијала "Горња Дрина", изјаве ресорног министра Жељка Ковачевића и реаговања политичких партија у Фочи, Општински одбор СДС Фоча упутио је саопштење јавности.