Данке Дојчланд: У МСУРС четири дана алемањског филма

Наставља се политика издржавања државне установе културе, која онда служи као сервис страних фондација уз малу или никакву оригиналну продукцију, па од понедјељка 13. децембра до петка 17. децембра са почетком од 19.00 часова у Музеју савремене умјетности Републике Српске одржаће се Седмица њемачког филма 2021. у организацији Гете-Институтa у БиХ.


Искоријењивање оригиналности, сађењем њемачког храста испред МСУРС

Очекујете да Бања Лука у трансцедентно-идеолошком маниру посади храст као копчу између врхунског паганског божанства Перуна и тек рођенога хришћанског Божића? Али, не! Храст се испред Музеја савремене умјетности Републике Српске сади у част њемачког умјетника и Гете института.

Салон за свадбе: Гете институт шири своју културну политику у МСУРС

Изложба "Ко неће да мисли, лети напоље! – Јозеф Бојс и Мангелос – 100 година и умјетност данас” нови је садржај у Музеју савремене умјетности Републике Српске којим Гете институт наставља ширење своје културне политике, користећи установе Српске, без обавезе на реципроцитет.


Дошао и Гете по своје: Гејмс енд политикс у МСУРС

У наставку праћења "светих непреводивих ријечи" за наш пододјељак Латиничење, морамо нагласити да је изузев имена изложбе на енглеском језику (а не, ето, њемачком), која се понавља кроз цијело саопштење, остатак светих ријечи енглеских ипак стављен у заграду. Изузев информационих технологија, које се, ваљда, нипошто не смију скратити у ИТ овако како читате…