У ентитету Калифорнија рестрикције електричне струје

Постоји могућност да ће скоро 200.000 корисника у Јужној Калифорнији остати без електричне енергије током празника Дана независности пошто двије електродистрибуције разматрају да прекину довод струје због опасности од пожара.

Због штрајка рудара у Ефбиху угрожена испорука електричне струје

Директор "Електропривреде БиХ" Адмир Анделија упозорио је да је угрожена испорука електричне енергије због обуставе производње угља, али очекује да ће производња бити настављена будући да је добио информацију да ће рударски синдикати пристати на наставак разговора.


Беч: Од канализације производе топлотну и електричну енергију

У Бечу микроорганизми нису само заслужни за пречишћавање воде, већ и за производњу електричне и топлотне енергије. Тај приступ омогућава велика еко-електрана у бечком постројењу за пречишћавање отпадних вода, у којој се од канализацијског муља производи еколошка енергија.Други пут у историји цијене струје у Норвешкој пале испод нуле

Цијене електричне енергије у дијеловима Норвешке по други пут у историји у понедељак су пале испод нуле, а становници јужне Норвешке ‘плаћени’ су за кориштење електричне енергије јер произвођачи електричне енергије морају да плате за продају електричне енергије када су цијене негативне.


(Латинична) Енергија у Требињу

Након обраћања Мике Ћурића, градоначелника Требиња, Луке Петровића, генералног директора Електропривреде РС, Сташе Кошарца, министра спољне трговине и економских односа БиХ, премијер Српске, Радован Вишковић је отворио Самит енергетике Требиње.Регији пријети несташица струје?

Због суше, низак водостај ријека угрожава рад хидроелектрана у Европи. На Балкану су већ несташице струје, а неке земље најављују и редукције. У Србији је за сада стабилно, иако ЕПС 15 одсто потрошње покрива увозом.