Млакоратовски: Опет састанак Лаврова и Керија

Рјешавање ситуације у Сирији и Јемену, поједини аспекти ситуације у Донбасу у контексту украјинске кризе као и питања билатералних односа, била су тема телефонског разговора руског министра спољних послова Сергеја Лаврова и америчког државног секретара Џона Керија.


Кери: Претjерали смо у шпијунирању

Америчка шпијунажа у неким случајевима претjерала, рекао државни секретар САД Џон Кери. Недужни људи нису сносили никакве посљедице у томе, али је било покушаја да се прикупе информације, рекао Кери и додао да постоји много претjеривања у неким извjештајима о шпијунирању.

Ненајављени Кери у Багдаду: Летови из Ирана ка Сирији да се контролишу

Кери, који је допутовао у ненајављену посјету Багдаду, поручио је ирачком премијеру Нурију ал-Маликију да Вашингтон „прати шта Ирак ради“ и да сматра проблематичним све што помаже сиријском режиму, јавила је агенција Франс прес.


Нетањаху једва чека да сарађује са Џоном Керијем

Израелски премијер Бењамин Нетањаху поздравио је синоћ постављење свог личног пријатеља Џона Керија за америчког државног секретара, описавши га као познатог присталицу безбједности Израела.


Кери: Желимо истинског партнера у Пакистану

САД желе да Пакистан буде истински савезник у борби против милитаната, али озбиљна питања остају у односима двије земље након убиства вође терористичке мреже Ал каида Осаме бин Ладена, изјавио је амерички сенатор Џон Кери.