Комунисти успешно разбили српску ћирилицу – насљедници настављају противуставним деловањем

Српска власт и лингвисти после 2006. године противуставно задржавају у српској јавности окупационо хрватско писмо из 1914-1918. године које су комунисти, као алтернативно писмо, наметнули.


Немања Видић: Да ли се латинизацијом чини добро Србима, или је неко за то крив?

Данас нико не поставља питање ко је крив за латинизацију Срба, осим малог броја људи из два удружења за одбрану ћирилице (ЋИРИЛИЦА Нови Сад и СРПСКА АЗБУКА Београд). Објашњење је у томе што се питање писма сматра затвореним у корист хрватске латинице у српским земљама.

Драгољуб Збиљић: Проблемe у српском језику и писму је створила власт и лингвисти – а трпи народ

У лингвситици се зна: народ ствара (народни) језик, али се њиме не бави научно и нормативно ради успостављања учевног (књижевног, службеног) језика јединственог народа, него се тиме, пре свих других, проефсионално и плаћено баве лингвисти и власт која је за све, па и за језик и писмо, организационо одговорна за све послове јер је изабрана од народа који и лингвисте и власт плаћа да раде у корист и за срећу целога свог народа


Драгољуб Збиљић: Положај ћирилице међу Србима, слика је страшног општег српског пораза

Поводом 20 година рата „Ћирилице“ за ћирилицу (2001-2021), професор Драгољуб Збиљић, оснивач прве „Ћирилице“, пише рад за који сматра да доказује како је корона дошла прије Србима, него било ком другом народу.