Шутановац: Хвалићемо и кудићемо нову Владу

Демократска странака честитала је новој Влади Србије избор, наводећи да ће подржати све пројекте који су у корист развоја грађанског друштва, али бити и оштар критичар према ономе што је у експозеу обећано.


Шутановац: Позив на ратни распоред нема везе са Косовом

Министар одбране Србије Драган Шутановац потврдио је да позиви за преузимање ратног распореда, које ових дана добијају сви грађани Србије који су служили војску, немају никакве везе са Косовом и да се не планирају дејства у јужној српској покрајини.Шутановац: Ако Приштина крене силом, донијећемо тешке одлуке!

Ако би Приштина покушала да силом преузме власт на сјеверу Косова, реаговање Београда морало би да буде знатно озбиљније и у тој ситуацији морале би да се доносе изузетно тешке одлуке, упозорио је министар одбране Србије Драган Шутановац.


Шутановац: КФОР треба да буде статусно неутралан

Министар одбране Србије Драган Шутановац позвао је припаднике Кфора на Косову и Метохији да остану статусно неутрални, те поздравио критику високог представника ЕУ Кетрин Ештон на рачун Приштине због покушаја насилног заузимања административних прелаза.