Даниэль Симич: Украјина за неупућене – рат који ће бити јуче

Пишем ово у Ростову, гледајући на обале ријеке Дон. Мирно тече. Тамо негдје у послијепоноћном мраку је ушће у Азовско море. Град је пуст. Коронично. Да нијесам дошао одакле јесам, ни по чему не бих закључио да се Руси спремају изазвати нови свјетски рат.


Ој, кукавно Српство угашено, на Врачару јеси л’ васкрсено?

Као неком ко је на дан референдума 21. маја 2006. о свом трошку био у Подгорици, а сутрадан на Цетињу, било ми је јасно да је појава Дритана Абазовића у новој, а већ бившој влади Црне Горе, означила крај реформског полета од 30. августа 2021. Ипак, почетак и крај српског усуда у Црној Гори је уистину Здравко Кривокапић. Човјек који на васколику несрећу има све лоше особине Војислава Коштунице и ниједну добру.

Тривићка на Пинку: Добијање држављанства Србије је континуитет

"Добијање држављанства траје у континуитету, оно није само нешто што се дешава у овом тренутку” – изјавила је Наталија Тривић, министрица просвјете и културе Републике Српске, за Национални дневник Пинк телевизије, реагујући на изјаве Драгана Ђиласа о куповини гласова.Ђилас: Бићемо једина опозиција власти СНС-а

Предсједник ДС-а Драган Ђилас је на сједници Главног одбора рекао да ће Демократска странка са освојених шест одсто гласова бирача у парламенту бити једина опозиција и да је управо то огромна шанса за ту странку.


Ђилас: Нећу поднијети оставку

Предсjедник Демократске странке Драган Ђилас рекао је да неће поднијети оставку на ту функцију, јер је Статутом странке предвиђена обавеза да се послије републичких избора одржи и изборна Скупштина на којој ће се бирати ново руководство.Ђилас: Нећу се бавити подјелама у ДС-у

Предсjедник Демократске странке Драган Ђилас каже да се неће бавити подјелама у странци и да ће се посветити представљању политике ДС, као и да се неће обрачунати с члановима који су оспорили његово лидерство.


Ђилас: ДС може да побједи СНС и Вучића

Предсједник Демократске стране Драган Ђилас затражио је подршку за свој рад и поручио да не води странку која ће бити уз "такозваног реформатора и модернизатора Александра Вучића, већ ДС која вјерује да може да побједи СНС и Вучића и са те позиције мјења државу".