Породична кућа у савременом граду – латинични плакат са азбучним логотиповима спонзора

Промоција књиге Ане Никезић: "Формати за урбани живот: породична кућа у савременом граду” одржаће се у уторак, 12. марта 2019. у 19:00 часова у Културном центру Бански двор (Црвени салон) у Бањој Луци


Дани архитектуре: Град као сити, наслијеђе као херитаж

Као једини азбучни портал западно од Дрине, који се труди у оскудним условима бити барем писмен, немамо кад преводити ова наказна саопштења људи који ни сами баш нијесу сигурни како би написали нека страна имена. Али ту смо гдје смо. Српски језик полако изумире.

У сијенци "Дана архитектуре у Бањој Луци" спрема се урбицид

Запамтите ова имена: доц. др Огњен Шукало, доц. др Диана Ступар, доц. др Марина Радуљ, доц. др Малина Чворо, доц. др Маја Милић-Алексић, чланови су Катедре за архитектонско пројектовање Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета Универзитета у Бањој Луци и имају примједбе на регулациони план главног града Српске.


Широј јавности: Дани архитектуре у БЛ пишу латиницом

Иако су "Дани архитектуре” намијењени примарно стручној јавности, они се обраћају и широј заједници у циљу образовања и афирмације позитивних примјера архитектонских пракси. Негативан примјер за употребу српског језика је управо ово пресловљено саопштење.