Цивилна заштита Српске помаже Турцима: О броју мртвих се нико не усуђује ни говорити

Припадници Специјализоване јединице Цивилне заштите Републике Српске за трагање и спасавање из рушевина до сада су трагали за преживјелима на четири локације у разрушеном турском граду Кахранманмарашу, али су, нажалост, присуствовали само извлачењу великог броја мртвих, изјавио је Срни замјеник директора Цивилне заштите Српске Ненад Ћук.

Ванредно, заштитно и великосрпски: Код Вишковића састанак служби Српске, Србије и Црне Горе

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са Миланом Новитовићем, в.д. директором Републичке управе цивилне заштите, разговарао је данас у Бањој Луци са Луком Чаушићем, начелником Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије и Миодрагом Бешовићем, директором Директората за заштиту и спасавање МУП-а Црне Горе.


Вишковић примио директора Цивилне заштите поводом Међународног дана цивилне заштите

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, поводом Међународног дана цивилне заштите и Дана цивилне заштите Републике Српске, разговарао је данас, у Бањалуци, са Миланом Новитовићем, вршиоцем дужности директора Републичке управе Цивилне заштите Републике Српске.


Дарко Берјан: Новитовићу не сликај се на Дрини, дођи и помози, поплављени смо

Да ли ико из Владе Републике Српске види шта се дешава у општинама Источног Сарајева? Виде ли из својих топлих кабинета размјере катаклизме која је захватила Источно Сарајево? – упитао је Дарко Берјан, предсједник Младих СДС Источна Илиџа и члан Кризног штаба обраћајући се јавности са терена гдје заједно са грађанима чини све да спријечи даље излијевање ријеке.Цивилна заштита: Ситуација се стабилизује

Ситуација проузрокована огромним сњежним падавинама у Републици Српској у протеклом периоду се стабилизује, а број села и заселака одсјечених од остатка свијета у перманентном је опадању, саопштено је јутрос из Републичке управе Цивилне заштите.ЦЗРС неутралисао авиобомбу

Тим за уклањање експлозивних средстава Цивилне заштите Републике Српске данас је неутралисао авиобомбу заосталу из Другог свјетског рата изнад сребреничког села Студенац код Поточара.