Човић потврдио да је Борјана Кришто кандидат

Борјана Кришто сигурно ће бити кандидат ХДЗ-а БиХ за предсједавајућег Савјета министара БиХ, као представник Хрватског народног сабора (ХНС) и блока хрватских странака, изјавио је предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић.


Сарајлић: Није споран ХДЗ, спорна је Борјана Кришто

Потпредсједник Странке демократске акције Асим Сарајлић изјавио је данас у Сарајеву да више није спорно да предсједавајући Савјета министара БиХ треба да буде Хрват из једног од ХДЗ-ова, али да његова странка не прихвата да то буде Борјана Кришто.


Човић: Квалитетан кандидат за мандатара – Борјана Кришто

ХДЗ БиХ ће наредне седмице, у договору са другим политичким странкама, предложити квалитетног кандидата, како би Предсједништво, односно парламент БиХ, изабрали предсједавајућег Савјета министара БиХ, изјавио је данас предсједник странке Драган Човић.Кришто: Кукић сутра без потребне већине

Кандидат ХДЗ-а за мјесто предсједавајућег Савјета министара Борјана Кришто сматра да Славо Кукић ни на сутрашњој сједници Представничког дома парламента БиХ неће добити потребну већину.


Кришто: Кукић доноси кризу

Један од кандидата за предсједавајућег Савјета министара БиХ Борјана Кришто сматра да приједлог "платформаша" да се на то мјесто именује Славо Кукић, представља стварање кризе у БиХ, напомињући да је БиХ демократска држава.Борјана Кришто кандидат хрватског блока за пресједавајућег

Борјана Кришто кандидат је хрватског блока за предсједавајућег Савјета министара БиХ, саопштио је данас у Сарајеву предсједник Хрватске демократске заједнице БиХ Драган Човић након консултација са члановима Предсједништва БиХ.


ФБиХ: Вријеме за деложацију

Бивша предсједница Федерације БиХ Борјана Кришто и бивши федерални министри Невенко Херцег и Вјекослав Беванда ових дана требало би да буду деложирани из службених станова у власништву Владе ФБиХ које су користили у протеклом мандату, али их још нису вратили надлежној служби.


Кришто вратила мандат Инцку

Досадашња предсједница Федерације БиХ Борјана Кришто повукла је данас захтјев за оцјену уставности одлуке о конституисању Дома народа Парламента Федерације БиХ и одлуке о избору предсједника и два потпредсједника ФБиХ, те предала мандат високом представнику у БиХ Валентину Инцку.