Друштвени утицај корона вируса

Друштво у којем живимо дубоко је подијељено, политички, економски и социјално. Пандемија КОВИД-19 само ће додатно проширити социјалне и економске подјеле које имају тенденцију да вирус учине још смртоноснијим, а посљедице које ће вирус оставити, осјетићемо тек у годинама које долазе. Међутим, плашим се да нећемо дуго чекати на прве ефекте посљедица неједнакости које владају у нашем друштву.


ПДП у Добоју: Пронаталитетна политика и социјална заштита не дају резултате

Предсједника Савјета за демографију ПДП-а Оливера Недић сматра да социјални трансфери и пронаталитетна политика у Републици Српској у задњој деценији не испуњавају своју функцију и "не утичу на смањење сиромаштва, нарочито код вишечланих породица".

Бореновић у Врбањи: Обавезали смо се да ћемо бити другачији

"У кампању смо ушли максимално позитивно – гледамо у будућност и говоримо о ономе што ћемо направити. А само са неколико мјера из Програма обнове Републике Српске можемо направити видљиве промјене. Примјеном принципа да један човјек може имати само једно буџетско примање, а не по 5,6 као сад, ствара се могућност отварања 10.000 нових радних мјеста", рекао је носилац листе ПДП-а за НСРС из ИЈ 3 Игор Црнадак на скупу ПДП-а у бањалучкој Мјесној заједници Врбања.