Тужибапство Ефбиха против геноцидаша из ЕУ

Не постоји потез који више правно обезвријеђује, а истовремено разоткрива таблоидно-политички карактер тзв. Тужилаштва БиХ, од одлуке да у предмету који су брзопотезним жаром формирали као истрагу "рушења уставно-правног поретка кроз Закључке Народне скупштине Републике Српске", на саслушање прво зовну представнике опозиције.


Игре без граница са НАТО: Сифет Поџић и Бисера Турковић са Столтенбергом у Бриселу

Нико од надлежних представника Републике Српске у тзв. заједничким органима у Сарајеву није ни коментарисао, а камоли изразио неслагање са одласком министра одбране и иностраних послова БиХ на састанак са генералним секретаром НАТО.

Додик: Савјет безбједности није имао консензус око Кристијана Шмита – он није изабран

Обраћање Бисере Турковић на сједници Савјета безбједности УН без сагласности свих чланова, Додик гледа као антиуставно понашање које је деградирано Предсједништво БиХ, док је његова Уставом загарантована позиција уништена.


Бисера и Маргарет потписале да породице њемачких дипломата могу радити за паре у Дејтонки

У Сарајеву је данас постписа Споразум између Савјета министара и Владе Њемачке о обављању плаћене дјелатности за породице чланова дипломатског или конзуларног представништва, саопштено је из њемачке Амбасаде.Џаферовић огорчен на Турковићеву, жалио се Бакиру, Изетбеговић балансирао

Идиличну, пријатељску и снисходљиву атмосферу на црвеном тепиху, простртом на писти Сарајевског аеродрома у част предсједника Србије Александра Вучића и 5.000 донираних вакцина, пореметила је једна кратка, али оштра изјава, пише рапорт.ба.


Бивши радикал Михајлица се представља као бољег "договарача" и Бисеру проглашава "екстремним крилом"

"Министарка Турковић осим што је показала снисходљивост према Хрватској, показала је небригу према земљи коју наводно представља и према 250.000 грађана на које ће утицати одлагање нуклеарног отпада на самој граници са БиХ. Она свјесно заборавља, када је потенцијална еколошка катастрофа у питању, да ни Сарајево није далеко од Новог Града", додаје Михајилица.Из ПДП једна изјава и једно саопштење: Од Бисере Турковић до листе приоритета инвестиција

"Писма која је министарка иностраних послова БиХ Бисера Турковић упутила високом представнику ЕУ за вањске послове и сигурност Хосепу Борелу и министру иностраних послова Мађарске Петеру Сијарту, жалећи се на помоћ коју су Мађарска и Русија упутиле Републици Српској у току епидемије вируса корона, невјероватан је и шокантан преседан", рекла је портпарол ПДП-а Ања Петровић.