Естрада маторих бјелчуга: Сандерс и Бајден ће имати жену потпредсједника

Док друга предсједница у краткој историји Републике Српске увелико гази свој мандат, Џо Бајден се обавезао се да ће изабрати жену као кандидата за потпредсједничко мјесто на изборима у новембру, да именовано успије оно што Хилари Клинтон није.

Као да је неког брига: Хилари каже подржаће било кога, а да није Трамп

Бивша америчка државна секретарка Хилари Клинтон изјавила је данас да ће подржати кандидата Демократске странке на предстојећим предсједничким изборима без обзира ко то буде, иако изражава неповјерење према сенатору Бернију Сандерсу, једном од фаворита за номинацију.


Владан Ивковић: Шта се десило на гласању у Ајови

Унутарстраначки избори у САД ове године праћенији су него иначе, будући да се медијска машинерија дала у борбу да изгура неке кандидате. Спорни избори у Ајови привукли су пажњу, па није лоше изнутра видјети како све то изгледа, из твитова Владана Ивковића.


Амерички медији више од годину и по дана пред изборе: Ко ће Трампу на црту?

Кандидати за предсједничку номинацију америчке Демократске странке суочиће се први пут данас и сјутра у дводијелној телевизијској дебати, у покушају да представе себе као најбољег противника предсједника Доналда Трампа на изборима у новембру сљедеће године, пишу амерички медији и указују да би расправа могла да се претвори у оштар сукоб личности и политика.