Одгођено рочиште милионског спора Аутопутева РС и Банке Српске

У Окружном привредном суду у Бањој Луци данас је, на захтјев странака, одгођено заказано рочиште по тужби коју су "Аутопутеви РС" поднијели против Банке Српске у стечају, незадовољни што су квалификовани као повезана лица банке, због чега ће њихова милионска потраживања, заједно са осталим повезаним лицима, бити последња у реду за исплату.


Блокирано 17,7 милиона Банке Српске у стечају

Окружни привредни суд у Бањој Луци прихватио је приговор Инвестиционо-развојне банке да Банка Српске не може располагати новцем док се не оконча спор у којем ИРБ тражи својих 64,4 милиона марака кредита пласираног преко Банке Српске.


Банка Српске: Дат кредит за аута која су после унајмљивали

Управа Банке Српске је и, након што је она прешла у власништво Републике Српске, склапала штетне уговоре, због којих су поднесене и прве кривичне пријаве. Банка Српске, на челу са директором Здравком Тривунџићем, дала је једној фирми из Лакташа кредит за куповину аутомобила да би их потом од ње рентирала по цијени вишеструко већој од вриједности кредита, открива пословни портал Капитал.


Тегелтија: Имамо два мјесеца да дефинишемо рјешења за Банку Српске

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија рекао је да ће Министарство финансија и Влада Републике Српске сарађивати са Агенцијом за банкарство како би се утврдило стварно стање и у року од 60 дана дефинисао начин за рјешавање проблема у "Банци Српске".Додик: Чавић узнемирио потенцијалне купце Банке Српске

Промијените пет закона па референдума неће ни бити, поручује Милорад Додик. Набројао је шта би све требало мијењати у БХ правосуђу, на чему ће Српска инсистирати 10. септембра на новој рунди структуралног дијалога у Бриселу.