Мун прижељкује оптужницу против Асада?

Генерални секретар УН Бан Ки Мун изјавио је да жели дискусију на тему кршења људских права у Сирији и подизању оптужнице против предсједника Сирије Башара ел Асада.

Бан Ки-Мун: Изградња јеврејских насеља ударац миру

Генерални секретар Уједињених нација Бан Ки-мун упозорио је да ће, уколико Израел спроведе најновији план о ширењу јеврејских насеља на окупираној Западној обали, то бити "скоро фатални ударац” за било какву могућност постизања мира са Палестинцима.


Ки Мун: Косовска полиција неспособна!

Генерални секретар УН Бан Ки Мун озбиљно је забринут због реаговања косовске полиције током серије инцидената који су пратили прославу Видовдана, наводећи да изостанак акције "озбиљно доводи у питање способност полиције да се избори са кризним ситуацијама и стекне поверење јавности", пренио је РТС.


Тадић: Ки Мун треба да води рачуна о избалансираном приступу проблемима

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић рекао је да је генерални секретар Ун Бан Ки Мун добродошао у сваки дио Републике Српске,али да би му требало рећи да је за мир и стабилност на овом простору веома важан избалансиран приступ проблемима из прошлости.
Славуј неће присустовати обраћању Бан Ки Муна

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић најавио је да неће присуствовати данашњем обраћању генералног секретара УН Бан Ки Муна посланицима оба дома парламента БиХ, јер је незадовољан чињеницом да ће Мун током боравка у БиХ да се поклони само бошњачким жртвама.


Бан Ки Мун сутра у посјети региону

Генерални секретар Уједињених нација Бан Ки Мун почеће сутра вишедневну посјету земљама западног Балкана, коју ће завршити 26. јула у БиХ.


Ки Мун се нада напретку БиХ

Генерални секретар УН Бан Ки Мун рекао је да се искрено нада да ће лидери у БиХ бити у стању да раде више на заједничком напретку и безбједности, гледајући испред својих разлика.