Први март за неупућене

У једном дијелу лошије уређеног бх ентитета данас се слави датум који је отворио Пандорину кутију на овим просторима. Шта нам кажу просте чињенице о том дану и зашто муслимански корпус толико инсистира на њему као на празнику?

Александар Костовић: Први март за неупућене

У једном дијелу лошије уређеног "БХ ентитета" данас се слави датум који је отворио Пандорину кутију на овим просторима. Шта нам кажу просте чињенице о том дану и зашто бошњачки корпус толико инсистира на њему као на празнику?


Александар Костовић: Сретно нам 100 година од ослобођења Сарајева

Када је тог 6. новембра 1918. године, обалом Миљацке промарширала славна српска Друга армија, дочекана је како се дочекују ослободиоци. Обала ће касније понијети име по њеном заповједнику Степи Степановићу, а Сарајево ће у наредним годинама наставити дочекивати војске.


Александар Костовић: Пишући о Славији, уствари пишем о нама

Генерално, већина историчара није присутна у јавности. Да ли због тога што дане проводе листајући прашњаве ‘артије у потрази за записима о минулим временима или је у питању нешто друго? Александар Костовић није један од њих.Штрајк у РТВ Источно Сарајево

Радници Радија и телевизије /РТВ/Српско Сарајево настављају генерални штрајк до испуњења захтјева, или постизања договра о рјешењу тешке ситуације у којој се налази ова медијска кућа, рекла је Срни члан Штрајкачког одбора Слађана Братић.