Нема везе шта се ради, битно је да је државни посао: Бивша министарка Лејла аванзовала у портпарола

Бивша министрица за локалну упаву и самоуправу Републике Српске Лејла Решић из ДНС, очигледно нема проблем са статусним симболима и пословицом "с коња на магарца", тако је њен нови посао портпарол Агенције за банкарство Републике Српске.


Фирме и грађани Српске затражили репрограм пола милијарде КМ кредита

Грађани и привредници у Српској затрпали су банке захтјевима за привремени мораториј на отплату кредита. Од краја марта, када им је та могућност отворена па до 20. априла, укупно је запримљено 3.777 захтјева у укупном износу од 519 милиона марака, подаци су Агенције за банкарство Републике Српске.

Агенција за банкарство: Кредите треба усмјерити за обављање дјелатности

Банке у Републици Српској требало би да кредитне активности више усмјере на кредите за обављање дјелатности, јер је тај сегмент кредитирања релативно мало заступљен, наводи се у извјештају Агенције за банкарство Српске.


Џомбић и банкари: Реструктуисани кредити више нису класификовани као лоши

На састанку предсједника Владе Републике Српске Александра Џомбића са представницима банкарског сектора Републике Српске договорено је да Агенција за банкарство Републике Српске реструктурисане кредите пласиране у сектор пољопривреде не класификује као лоше, како банке не би имале губитке.


Aгенција за банкарство: Просјечна задуженост 1.664 КМ

Кредитна задуженост по глави становника Републике Српке за првих девет мјесеци прошле године износила је 1.664 КМ, док су укупни пласмани грађанима износили 2,3 милиона марака, подаци су Агенције за банкарство Републике Српске.Већа задуженост кредитима банака

Укупна задуженост кредитима банака у Републици Српској по глави становника је 1.422 КМ, док је тај износ на крају прошле године износио 1.407 КМ – наводи се у извјештају Агенције за банкарство РС.