Ни Руса ни Иранаца на бањолучком аеродрому

Након успјешног посла са Рајан Ером који је отворио четири линије из Бање Луке, у Аеродромима Републике Српске су напрасно почели да се разбацују најавама и обећањима без покрића.


Деценија након лета за Салцбург: Пиши пропало, коначна одлука Владе РС

Влада Републике Српске дала је сагласност Министарству саобраћаја и веза РС да аустријској авио-компанији Аустроџет отпише 153.497,88 КМ дуга који је настао 2008. године, јер су исцрпљене све правне могућности за његову наплату.


Никола Тесла слетио у Маховљане

Представици највишег менаџмента АД Аеродрома Никола Тесла Београд на челу са в.д. генералним директором Сашом Влаисављевићем боравили су данас у Бања Луци, где су се састали са министром саобраћаја и веза Републике Српске Неђом Трнинићем, након чега су обишли бањалучки аеродром.


Небеске странпутице аеродрома Српске

Чињеница да се предузеће зове ЈП „Аеродроми РС“, и да је именица аеродром у множини, открива бездану позадину у коју годинама одлази новац грађана Републике Српске.
Множина: Аеродроми РС годину завршили у минусу

Предузеће „Аеродром Републике Српске“ прошлу годину завршило је у минусу од 852.469 марака, чиме је акумулирани губитак достигао 5,4 милиона КМ, рекао је „Гласу Српске“ извршни директор АРС Милан Драгић.


У Бањој Луци неприватизована предузећа губиташи

Двaдесет једно неприватизовано бањолучко предузеће по годишњем обрачуну за 2010. годину у губитку су за 18.156.790 КМ, показују подаци из Информације о току реализације програма приватизације државног капитала у предузећиа са подручја Бање Луке.