СЗП тражи од Лукача одговорност за иступ са масонским значкама

Савез за промјене тражи од министра унутрашњих послова Републике Српске и директора полиције одговорност, јер су одобрили извјесном Небојши Лазићу Зенги да се појави у ТВ дебати и дерогира углед и кредибилитет МУП-а РС. Зар поред толико часних и честитих припадника МУП-а РС, министар МУП представља кроз лик Зенге!? Ставови које је у јавни простор […]

среда, 27 јануара, 2016 / 16:35

Савез за промјене тражи од министра унутрашњих послова Републике Српске и директора полиције одговорност, јер су одобрили извјесном Небојши Лазићу Зенги да се појави у ТВ дебати и дерогира углед и кредибилитет МУП-а РС.

Зар поред толико часних и честитих припадника МУП-а РС, министар МУП представља кроз лик Зенге!?

Ставови које је у јавни простор изнио тај припадник МУП-а Републике Српске,окићен значкама ЦИА и масона, потврда су свега онога на шта Савез за промјене указује цијело вријеме – да се у тој институцији прави паралелна структура криминалаца, који не прежу ни од чега и уз чију је помоћ режим спреман употријебити сва средства против опозиције у заштити криминализованог владајућег апарата СНСД-а и његових коалиционих партнера.

Не сумњамо да је Зенга износио ставове појединих високих званичника МУП-а или самог врха власти Републике Српске, али се великом дозом забринутости питамо – зар је Република Српска и њено Министарство унутрашњих послова заслужило да их брани и њихове ставове у јавност износи особа сумњивог моралног, професионалног и сваког другог кредибилитета.И то баш у моменту када је углед МУП-а озбиљно доведен у питање јер се испоставило да је група припадника Специјалне полиције учествовала у више пљачки!

На жалост, огроман број поштених полицајаца и припадника МУП-а, немају прилику да се чује њихов глас, немају прилику да укажу на шљам у властитим редовима и да се обрачунају с њим на једини могући начин – кривичним гоњењем и судским процесуирањем.

Све док се то не деси, све док својеврсна катарза у МУП-у Републике Српске не буде на дјелу, која укључује и оставке највиших званичника МУП-а, укључујући министра и директора полиције, ситуације попут оружаних пљачки у режији полицајаца-криминалаца и релативизације њихове кривице у медијском простору Републике Српске од стране једног Зенге и сличних режимских плаћеника, слабашни су изгледи Републике Српске и њеног демократског капацитета, каже се у саопштењу Савеза за промјене које преносимо у цјелости.