СЗП разговарао са народом у Бањој Луци

Промјене у Републици Српској крећу из Бања Луке. Промјене су могуће само са људима, а Бања Лука је почела да се буди – порука је коју су синоћ у разговору са народом послали лидери Савеза за промјене.

субота, 16 јуна, 2018 / 16:41
Предсједник Српске демократске странке Републике Српске Вукота Говедарица рекао је да су важне двије побједе – 7 октобра, али и побједа наредне четири године након избора.
„Ми смо ту, СДС са својим коалиционим партнерима, спремни да радимо за народ и Републику Српску, јер без тога посљедња шанса за излаз из мрака ће пропасти“, нагласио је Говедарица.
Предсједник Српске демократске странке је рекао да му не треба закон о испитивању поријекла имовине.
„Онога тренутка када побиједим, ја ћу изаћи пред грађане, сву своју имовину показати и поднијети неопозиву оставку у којој ће писати да ако је моја имовина прешла једну конвертибилну марку од мојих примања, моја оставка ће бити аутоматска и неопозива“, закључио је Говедарица.
Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске и почасни предсједник Партије демократског прогреса Младен Иванић рекао је да је очигледно да Република Српска постаје зрелија, да људи слободније исказују своје мишљење, што је до недавно било незамисливо.
”Вријеме је да вратимо достојанство народу, јер нам не треба више да гледамо бахатост, надменост и дрскост. Ова власт нас уводи у сукоб са цијелим свијетом, а начин на који нам се обраћају и како нас дијеле упућује да то раде и међу народом.
Моја обавеза је била да за изборе уђем у најтежи политички сукоб, да покажем да у Републици Српској може другачије”, рекао је Иванић.
Предсједник НДП-а Драган Чавић истакао је да је највећа жртва садашње политике у Републици Српској Бањалука, која је подлегла политици од данас до сутра. „Мора се стати у крај популистичкој политици. Развој социјалне, развојне и едукативне политике су кључне за наш народ и за нашу Републику Српску“, закључио је Чавић.
Скупу су се обратили и предсједници градског одбора ПДП, СДС и НДП Игор Црнадак, Младен Кајкут и Крсто Јандрић.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *