СЗП на тему Додик и 8. октобар

"Савез за побједу поручује да стоји уз свакога ко се бори за бољу и праведнију Републику Српску. Стојимо уз народ који не треба да се боји силеџијства Милорада Додика. Овакав чин демострације силе предсједника Републике је призивање сукоба као могући излаз из ситуације у којој СНСД губе изборе" – заједничка је порука Савеза за побједу Милораду Додику који је на предизборном скупу у Билећи јавно изнио пријетње да ће "очистити" Давидов трг.

недеља, 23 септембра, 2018 / 23:20

"Понашање предсједника Републике је својствено само за тоталитарне системе. Још од раније, свједоци сте, да је пријетио новинарима, медицинским радницима из синдиката на челу са доктором Фемићем, пријетио је пензионерима да ће им узети 100 КМ ако не гласају за њега, пријетио је радницима у Гацку… Задња пријетња која се односи на људе окупљене на Давидовом тргу је крајње непримјерена" – рекао је посланик СДС у НСРС Миладин Станић.

Станић је поставио питање шта ће се то промјенити до 8. октобра, хоће ли се промијенити закони или Додик планира прије 7. октобра да обједолани имена убица Давида Драгичевића.

"Сви ми добро видимо да је "Лаки мало нервозан" а ми му поручујемо да ће бити још више нервознији тог 8. октобра којег он најављује" – поручио је Станић.

"Најоштрије осуђујемо такав чин и позивамо све друге политичке субјекте, невладин сектор и академску заједницу да овакве пријетње осуде. Питамо предсједника Републике зашто ту своју пријетњу није релаизовао већ до сада, зашто то најављује за 8 октобар" – упитао је посланик ПДП-а у НСРС Перица Бундало.

Бундало је поручио Додику да 8. октобра неће бити у ситуацији да то уради.

"Позивам све грађане којима је стало до истине, правде и достојанства да 7. октобра изађу на изборе и то "чишћење" ураде 7. октобра на изборима" – закључио је Бундало.

НДП: Не прихватамо наметање силе

НДП најоштрије осуђује синоћни наступ предсједника СНСД-а и Републике Српске Милорада Додика када је изјавио да Давора Драгичевића и Покрета ”Правда за Давида” неће више бити од 8. октобра на Тргу Крајине.

Не прихватамо ничије наметање силе и примјењивања насилних метода за рјешавање изазова у Републици Српској, па ни оно које долази од њеног предсједника. У Републици Српској постоји ред, закон и уставом установљен поредак те никаква самовоља неће и не смије да дође у обзир.

Дужност свих нас као родитеља, грађана, народних посланика је да подржимо покрет који тражи елементарну ствар у свим демократским друштвима – истину и правду за један прерано и трагично изгубљен млади живот.

Давор Драгичевић је на жалост свих нас постао симбол за једну осиону и бахату власт те нико нема морално право да устукне пред одбраном људског достојанства, правде и правичности у Републици Српској.