СЗП: Додик озбиљно пријетио Црнатку

Посланици партија из Савеза за промјене у Народној скупштини Републике Српске осудили су данашњу изјаву предсједника Републике Српске Милорада Додика којом су, како тврде, упућене озбиљне пријетње потпредсједнику ПДП-а Игору Црнатку. “Додик је упутио врло озбиљне пријетње Црнатку. Освета коју је најавио може се тумачити ликвидацијом високих функционера, посебно Игора Црнатка, министра иностраних послова БиХ”, […]

уторак, 16 фебруара, 2016 / 19:00

Посланици партија из Савеза за промјене у Народној скупштини Републике Српске осудили су данашњу изјаву предсједника Републике Српске Милорада Додика којом су, како тврде, упућене озбиљне пријетње потпредсједнику ПДП-а Игору Црнатку.

“Додик је упутио врло озбиљне пријетње Црнатку. Освета коју је најавио може се тумачити ликвидацијом високих функционера, посебно Игора Црнатка, министра иностраних послова БиХ”, изјавио је посланик ПДП-а Бранислав Бореновић.

Након састанка посланика из партија које чине Савез за промјене, он је рекао да Додикова изјава о освети представља “директно угрожавање безбједности Црнатка и његове породице”, због чега су упутили допис министру унутрашњих послова Републике Српске и републичком јавном тужиоцу да дјелују у складу са чланом 169 Кривичног закона Републике Српске.

Он је додао да очекује да правосудне институције Републике Српске дјелују у складу са законом и да озбиљно испитају наводе изречене од предсједника Републике Српске.

Бореновић је рекао да је разговарао са Црнатком, који се тренутно налази у Бриселу, и који је најавио да ће по повратку “поднијети кривичну пријаву против Додика и тражити да се ствари истјерају на чистац”.

Шеф посланичког клуба СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица рекао је да ова странка осуђује све пријетње које су упућене Црнатку.

Посланик НДП-а Драган Чавић рекао је да су сви грађани једнаки пред законом, без обзира на њихов положај, позицију и обављање јавне функције.

“Истрага која се проводи у ‘Павловић банци’ може бити коментарисана само у том смислу”, рекао је Чавић и додао да та банка не спада у ред банака са великим ризиком, јер је она мала и добро стојећа банка на коју истрага не би требало да има никакав утицај.

Предсједник Републике је на данашњој конференцији за новинаре рекао да је министар иностраних послов БиХ Игор Црнадак током боравка у Америци искључиво тражио да се против њега поведе широка, велика истрага и прогон који би требало да га онемогући да било шта ради.

“То није политички захтјев. То сматрам лично и опростити нећу”, рекао је Додик и додао да радити по моту: “Освета се сервира хладна, никада врућа”.0 КОМЕНТАРА

 1. Crnadak, shvati ovo ozbiljno, on je na sve spreman. Običan gradjann kad prijeti drugome, policija mora da to uzme za ozbiljno, treba da ga zaštiti.
  Ima li na svijetu predsjednik da otvoreno prijeti ministru inostaranih poslova?

  Sjeti se Vuličća i njegove četvero djece.

  Ukoliko ne reaguje policija Srpske, a ne vjerujem da hoće, traži drugu opciju. Ozbiljna je prijetnja, i nije da nije mislio na najgoru opciju.

 2. Задњих годину дана из редова СзП се води права хајка на Додика, упоређују га са Гадафијем, Чаушескуом, са јасним индицијама шта то значи.

  Ја сам у коментарима упозоравао да ће таква хајка изазвати реакцију Додика и она је данас наступила, мада мислим да Бореновић претјерује јер није било никакве пријетње по физички интегритет.

  Из цијелог контекста је јасно да је Додик љут због Црнадковог лобирања по Америци да се Додику забрани сваки рад, а Додик је рекао да ће му се осветити. Претпостављам да је мислио да ће све учинити да он Црнадку врати истом мјером и преко својих веза спријечи да Црнадак било шта ради.

  Све остало је претјеривање.

  Додик је данас ишамарао СзП и овако претјерана реакција Бореновића је покушај да се скрене пажња са тог шамарања.

 3. СзП је у проблему више него Додик.Ја не гледам телевизију али кинеска пословица „освета се сервира хладна“није никакав МОТО него кинеска пословица ,и чак мислим да је приватно лице.у функцији институције предсједника Републике Српске и парафразирао као кинеску пословицу а не као мото.

  Зашто мислим да су у проблему?;Ја ову пословицу читам као Додикову одлуку да смањи концентрацију фосфора у свијим изјавама о Црнадковом тужибабању по бијелон свијету
  И?Шта испаде?Неко је помјешао епруврте.Читав пожар је избио и никоме не пада напамет да га локализује него сви још распирују
  Али дефинитивно мислим да је СзП ушао у једносмјерни слијепи сокак.Дефинитувно.
  Чак и они који су били против Додика сврставају се на његову страну јер та прича да су странке које чине СзО опозиција не пије воду.У локалу и на нивоу БиХ те странке су позицуја и ту позицију користе искључиво за борбу против Милирада Додика.и низашта друго ,изузетак је само Мићо Мићић и Бијељина.

  Ма баш ме брига за њега (Додика)он се зна бранити поготово од њих,мене је брига за мене за нас,за овај народ нашx-
  Младен Босић и његов тим играју чудну игру са сумњивим лицима,који нису нушићевски сумњиви него сумњивисумњиви .
  Губе аргумент по аргумент и стварно је штета због укупног политичког миљеа што имају све предуслове да постану како неко овдје рече „статистичка грешка“
  Све ми се чини да у измјене изборног закона под хитно треба увести правило да сваки кандидат мора имати ако не баш истражни затвор оно бар оптужницу и лијепо да се одштампа формулар као имовинска картица.Само нек се ово зове -картица законских санкција кандидата и изабраних „дужносника““ Да нам се случајно не догоди да негдје засједне неко ко се није суочио са законом
  А шта ће Кинези рећи на то што СзП кинеске пословице приписује мафији?
  Не мора човјек да буде митско биће да буде забринут за ову маскараду и Суда и Тужилаштва и Мехтића и вријеђљња здраве памети овом народу

 4. ČIJI JE NJEGOV STRANI FAKTOR

  Direktnim djelovanjem, posebno saradnjom za „stranim faktorom“ Milorad Dodik je smijenio predsjednika RS Nikolu Poplašena i izbacio ga, bukvalno, na ulicu. Saradnjom sa „stranim faktorom“ Milorad Dodik je bivšeg predjednika RS Mirka Šarovića smestio u zatvor, na duže vrijeme. Mnoge izjave Milorada Dodika o tome da je Radovan Karadžić, bivši predsjednik RS, ratni zločinac koji treba da završi u zavoru bile su njegovo podilaženje „stranom faktoru“. Nije da su one poslale Rašu u Hag, ali jesu bile zeleno svjetlo da u RS postoji oplitičko raspoloženje da dr. Karadžić završi u Ševeningenu.

  Kao najobičnije provincijsko piskaralo nemam pojma da li SZP mulja sa „stranim faktorom“ u pogledu eliminisanja Milorada Dodika iz političkog života i njegovog odlaska na „službeni put“. Stvarno – nemam pojma.

  Ali zato nije uopšte teško zaključiti da strah Milorada Dodika ne potiče odatle da li (ili ne, svejedno) opozicija sarađuje sa „stranim faktorom“, nego odatle što Milorad Dodik ZNA da je najbolji način da se „dohaka“ predsjedniku RS saradnja sa „stranim faktorom“. On je to nekoliko puta već radio; „dohakao“ je nekolicini predsjednika RS direkton saradnjom sa „stranim faktorom“.

 5. Па замислите каква је то пичка од човека…иде по свету и тражи да неко уради његов посао. Опањкава једног председника, какав год он био. Каква је то озбиљност? Је л то министар?

  Лапрдара. Шта да мисле људи сада о нама?

 6. Имаш ли ишта новије, Карабаја?

  Сад, ко човеку…мењаш ли ти икад ставове у зависности од околности? Јеси ли иста особа ко пре 10 година?

  Посве је небулозно о томе говорити. А толико придавање значају једном човеку, колико есдеесовско Милораду Додику, још није у историји забележено.

 7. Mr Biggy,17.02.2016. 23:18:33[160714]
  Посве је небулозно о томе говорити. А толико придавање значају једном човеку, колико есдеесовско Милораду Додику, још није у историји забележено.
  Problem je u tome sto se „on“ sam stavio u polozaj da bude glavni baja i da se za sve pita.Nije on obican covjek.Od njegovog raspolozenja(institucije je sveo na ingerencije mjesnih zajednica)zavisimo svi mi na ovoj teritoriji „drzavi“ RS.Uzmi kako hoces.

 8. Деломично се ставио, али већим делом је креирана позиција од политичких опонената.

  До те мере да он затвара Мирка Шаровића, он смењује Поплашена…он ведри и облачи, он ово, он оно… он је Тито Други.

  А у томе има истине колико и конструктивне критике на политичкој сцени.
  ———————————————————————-

  Гад један, Малина, велим ја.

  И та судска вишестепеност је тотално прецењена.

 9. BigerU, u ime frontalovaca, hvala ti na vremenu koje trošiš sa nama, i na tome što nam pokazuješ koliko ti je stalo do naših mišljenja, stavova, naših komentara.

  Meni lično imponuje to što čitaš moje komentare, jer znam da ne trošim uzalud vrijeme. Znači, pronadju one kojima sam ih uputio.
  Vjeruj, više volim da mi ti kažeš i da sam svakakav nego da mi deset drugih kaže:bravo, u pravu si.
  Tvoje vrijeme provedeno s nama je pokazatelj da niste ravnodušni, da su vam gaće pune.
  E, pa bigerU moj, gotovi ste. Pacolovke su svugdje oko vas, makar bili i u helikopteru nećete moći da ih mimoidjete.

 10. To nije politički zahtjev. To je zahtjev koji smatram ličnim, a oprostiti neću. Kada ću i šta učiniti, to ću ja odlučiti, ali se držim jedne kineske poslovice da se osveta servira hladna, a nikada vruća – rekao je Dodik.
  Лично, опростити нећу, када ћу и шта ћу ја одлучујем.

  Гдје је ту кинеска пословица као основна прича?

 11. СНСД одборник Драго Тепић, који је несугласице у прњаворској скупштини ријешавао шалама, на Атв Бања Лука фејсбук профилу испод изјаве друга Рајка Вадића „Опозиција нема осјећај за јавну одговорност у коментару позива на „набијане опозивионара на колчиће“:

  Drago Tepic
  „Sta reci Rajkula,ovu srpsku kopilad na kolcice,Sta bi drugo.“ (17.2.2016. u 16.40)

  Drago Tepic
  „Sudit ce vam srpski narod picke izdajnicke.“

  Јасно да се ради о позиву на линч опозиционара и пријетњи, те језику мржње. Проблем је што се ради о типу који се не може контролисати и овдје би МУП РС морао интервенисати.

  http://youtube.com/watch?v=JfoLdugHRJs