СЗДС: Калинић и Паповић кандидати

Главни одбор Савеза за демократску Српску одлучио је данас да кандидат ове странке за члана Предсједништва БиХ буде Рајко Паповић, а за предсједника Републике Српске предсједник странке Драган Калинић.

субота, јул 3, 2010 / 16:30

Калинић је новинарима рекао да Паповић има завидну политичку каријеру и да може ваљано да заступа политику Савеза за демократску Српску, те да на прави начин парира другим кандидатима за члана Предсједништав БиХ – Небојши Радмановићу из СНСД-а и Младену Иванићу из ПДП-а.

„Што се тиче кандидатуре за предсједника РС, Предсједништво странке је предложило мене као предсједника Савеза. Сматрамо да је то у интересу странке, а и подразумјева се да челник једне политичке странке понесе и највећу одговорност за неку од изборних функција“, рекао је Калинић новинарима у Бањoj Луци.

Он је нагласио да ће СзДС имати у свакој изборној јединици довољан број кандидата за Народну скупштину РС, а да ће носиоци листа углавном бити потпредсједници странке.

„Ми смо пуни ентузијазма и елана, носи нас чињеница да смо нова странка која нема другог избора изузев да се максимално бори за своје бираче. Ми своје гласачко тијело видимо и међу разочараним члановима СДС-а, у великом броју неопредјељених људи и младима“, рекао је Калинић.

Он је нагласио да ће СзДС бити задовољан изборним резултатом уколико би имао бар по једног посланика за Народну скупштину РС из сваке изборне јединице.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *