СЗДС: Калинић и Паповић кандидати

Главни одбор Савеза за демократску Српску одлучио је данас да кандидат ове странке за члана Предсједништва БиХ буде Рајко Паповић, а за предсједника Републике Српске предсједник странке Драган Калинић.

субота, 3 јула, 2010 / 16:30

Калинић је новинарима рекао да Паповић има завидну политичку каријеру и да може ваљано да заступа политику Савеза за демократску Српску, те да на прави начин парира другим кандидатима за члана Предсједништав БиХ – Небојши Радмановићу из СНСД-а и Младену Иванићу из ПДП-а.

"Што се тиче кандидатуре за предсједника РС, Предсједништво странке је предложило мене као предсједника Савеза. Сматрамо да је то у интересу странке, а и подразумјева се да челник једне политичке странке понесе и највећу одговорност за неку од изборних функција", рекао је Калинић новинарима у Бањoj Луци.

Он је нагласио да ће СзДС имати у свакој изборној јединици довољан број кандидата за Народну скупштину РС, а да ће носиоци листа углавном бити потпредсједници странке.

"Ми смо пуни ентузијазма и елана, носи нас чињеница да смо нова странка која нема другог избора изузев да се максимално бори за своје бираче. Ми своје гласачко тијело видимо и међу разочараним члановима СДС-а, у великом броју неопредјељених људи и младима", рекао је Калинић.

Он је нагласио да ће СзДС бити задовољан изборним резултатом уколико би имао бар по једног посланика за Народну скупштину РС из сваке изборне јединице.Оставите одговор