Свједок из РТРС данас открива како се сарађивало са Суваром

На конференцији за новинаре коју је за данас у 11.55 испред зграде РТРС најавио Борис Грујић, један од свједока сарадње РТРС-а са Гораном Суваром, новинарима ће бити саопштене ексклузивне информације о руководству и уредништву Јавног РТВ сервиса Републике Српске.

недеља, 16 јула, 2017 / 11:17

Грујић је још раније најавио да ће проговорити о криминалу на РТРС-у, о непрофесионалном и некомпетентном менаџменту, извлачењу новца као и о „спиновањима, конструкцијама, подметањима и тенденциозном извјештавању у информативном програму“.

Након што је одлучио да о свему јавно проговори, Борис Грујић се нашао на удару полиције, која га је саслушала на основу анонимне пријаве, за коју тврди да је највјероватније и дошла из РТРС-а.

Борис Грујић је свједок сарадње РТРС-а са Гораном Суваром, одбјеглим робијашем са којим су власти РС преговарале, његових сусрета са министрима у Влади РС, али и новинарима и уредницима РТРС-а.

Горан Сувара је у октобру 2015. године посредством РТРС тврдио да му је СДС платио 50 хиљада ЕУР за тајно снимање контроверзног бизнисмена Миле Радишића о томе како је Милорад Додик прао новац улажући 15-20 милиона у изградњу пословне зграде Гранд трејда. Сувара је, према властитом признању, снимио разговор и примио новац који му је стигао у Србију заједно са екипом РТРС.

Клуб посланика ПДП-а у НСРС у петак је затражио од Владе РС и Управног одбора РТРС хитно достављање информације о пословању РТРС-а, закључно са 30. јуном ове године.

Истинито сазнаје да је сједница УО РТРС, на којој ће бити разматран извјештај о пословању, заказана за 31. јули, након повратка предсједнице УО Даре Цвијетић и њеног замјеника Адила Бајрамовића са годишњег одмора.

Раније смо објавили да је предсједник РС Милорад Додик од Управног одбора затражио хитну смјену генералног директора РТРС Драшка Милиновића.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *