Свједочење о дивљању Милове полиције: Тукли су уз повике „Стоко марш одатле“!

Потпредсједник Демократа Момо Копривица казао је да се за “тортуру и варварство” полиције мора положити рачун пред правном државом, а да епископ Јоаникије и свештеници морају бити безусловно ослобођени.

субота, 16 маја, 2020 / 03:12

Копривица тврди да се у Никшићу десила ескалација полицијског насиља, о којој је, како је навео, дужан да посвједочи.

Он тврди да је испред старе поште у Никшићу синоћ започело насиље, “батинање и ударање” грађана који су, како тврди, ненасилно шетали тражећи да се оконча утамничење епископа и осам свештеника.

“И ту су се дио полицајаца силовито залетјело пут грађана говорећи вјеровали или не „стоко марш одатле“, чиме су у старту бацили кодекс под ноге”, казао је Копривица.

Тврди да новинари и сниматељи нијесу били у могућности да сниме бројне сцене.

“Два полицајца су 50 метара иза мене вукла човјека, а трећи га је пендреком ударао. Циљ је било застрашивање, али то у Никшићу не пролази”, каже Копривица.

“Док сам стао испред једног полицајца да га питам што тако срља пут браће, пријатеља, комшија, други нас је убрзано заобишао и сасуо бибер спреј човјеку који је мирно стајао до поште поред једног стуба и говорио искрено очински -шта то радите људи“, тврди Копривица.

Од онога што се дешава у Никшићу, каже одборник Копривица, згрожени су сви, укључујући бројне чланове и гласаче ДПС-а чијим потресним исповијестима свједочимо, згрожене су све вјере и нације.

“Прогон мора престати. За тортуру и варварство полиције мора се положити рачун пред правном државом која мора профункционисати. Епископ и свештеници морају бити безусловно ослобођени, јер та правна лакрдија и морална скаредност морају што прије отићи у неславну прошлост”, закључио је он.1 КОМЕНТАР

  1. Вампир ће бити „безусловно“ ослобођен чим одлежи 14 дана карантина, као што је и прописано законом. Молимо власти да га окупају и делаузирају пре него поново изађе у јавност да баја глупости.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *