Сви кажу понешто о њему: Дачић о Поглављу 35

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да не очекује "замке" у поглављу 35 који третира односе са самопроглашеним Косовом и подвукао да то поглавље не представља замјену за дијалог који се води у Бриселу. "Дијалог ће се и даље одвијати у Бриселу, уз посредовање Федерике Могерини, тако да не очекујем у овим преговорима […]

среда, 16 децембра, 2015 / 14:57

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да не очекује "замке" у поглављу 35 који третира односе са самопроглашеним Косовом и подвукао да то поглавље не представља замјену за дијалог који се води у Бриселу.

"Дијалог ће се и даље одвијати у Бриселу, уз посредовање Федерике Могерини, тако да не очекујем у овим преговорима било какве замке када је реч о Косову", рекао је Дачић за данашњу "Политику".

Он је негирао да постоје додатни рокови у вези са поглављем 35 и навео да ће Београд примијенити све што буде договорено у Бриселу.

"За нас то није проблем. С друге стране, немогуће је да ЕУ у овој фази, када постоји пет чланица које нису признале једнострано проглашену независност Косова, утврди своју јединствену позицију која не би била статусно неутрална", указао је Дачић.