Свете ријечи за МУП РС – Глоуб нетворк

Под насловом: МУП Српске члан "Globe Network", добијамо саопштење из овог министарства Владе Српске. Наравно да ником не пада на памет да то посрби, у смислу "Планетарна мрежа" или слично, тек Министарство унутрашњих послова Републике Српске примљено је у Глобалну оперативну мрежу органа за спровођење закона за борбу против корупције (Globe Network).

понедељак, 12 септембра, 2022 / 09:05

Занимљиво је да даље у тексту ова организација може бити именована и на српском језику, што сматрамо цивилизацијским напретком у нечијем малом свијету, док ради за буџетски новац. Дакле нема никаквог разлога да се то није могло тако написати и у наслову, ако се већ Глоуб нетворк не може превести на српски, усљед своје превелике англосаксонске светости за државне установе Српске.

Остатак саопштења:

"Глоуб нетворк" је глобална оперативна мрежа органа за спровођење закона за борбу против корупције и представља платформу за међусобну размјену информација и неформалну сарадњу ради бољег идентификвоања, истраге и икривичног гоњења прекограничних кривичних дјела корупције и поврада украдене имовине.

Чланство у њој до сада има 117 институтуција из 65 земаља.