Шверц ораха: Кривична против пет фирми

Управа за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ поднијела је Тужилаштву БиХ кривичну пријаву против пет фирми због сумње да су нелегално извезле огромну количину ораха у Турску и тако починиле царинску превару. Ријеч је о предузећима “Мир-Пузо” из Сарајева, “Еурофруит” из Цазина, “Мегаком” из Тузле, те двије фирме из Модриче – “Конструктор трејд” и “Профит”, подаци […]

субота, јануар 22, 2011 / 10:26

Управа за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ поднијела је Тужилаштву БиХ кривичну пријаву против пет фирми због сумње да су нелегално извезле огромну количину ораха у Турску и тако починиле царинску превару.

Ријеч је о предузећима “Мир-Пузо” из Сарајева, “Еурофруит” из Цазина, “Мегаком” из Тузле, те двије фирме из Модриче – “Конструктор трејд” и “Профит”, подаци су УИО БиХ.

Портпарол УИО БиХ Ратко Ковачевић је навео да је у поменутој незаконитој радњи учествовало још 19 фирми из БиХ, али за њих није било основа за подношење кривичне пријаве, преноси “Дневни аваз”.

Ораси, који су у БиХ увезени из Украјине, Молдавије и Бугарске, у Турској су продавани као босанскохерцеговачки производи.

Истрага у БиХ је проведена на захтјев турских органа из Анкаре, а сумња се да су у аферу умијешани како лица из БиХ, тако и из Турске.Оставите одговор