Шведска: Ухапшена четворица због сумње да су терористи

Четири особе ухапшене су у шведском граду Гетеборгу због сумње да су планирале терористичке нападе, рекао је портпарол и шведске службе безбједности мрежи Си-Ен-Ен. Хапшење је услиједило након што је једна умјетничка галерија у Гетеборгу евакуисана мало прије поноћи по локалном времену. Из полиције нису саопштили да ли евакуација има везе са овим хапшењима. Око […]

недеља, 11 септембра, 2011 / 11:47

Четири особе ухапшене су у шведском граду Гетеборгу због сумње да су планирале терористичке нападе, рекао је портпарол и шведске службе безбједности мрежи Си-Ен-Ен.

Хапшење је услиједило након што је једна умјетничка галерија у Гетеборгу евакуисана мало прије поноћи по локалном времену.

Из полиције нису саопштили да ли евакуација има везе са овим хапшењима.

Око 400 људи прослављало је у умјетничкој галерији "Рода Сетн" отварање међународног фестивала савремене умјетности када им је полиција наредила да напусте зграду.

"Око поноћи позвала ме је полиција и рекла да постоји опасност и затражила да тихо изађемо, што смо и учинили", рекао је руководилац галерије Миа Христерсдотер Норман агенцији АП, додајући да је полиција претражила објекат, али да није ништа пронађено.

Портпарол полиције Гетеборга Улф Едберг рекао је да је полиција уклонила барикаде око галерије у 6.00 часова ујутро.

Он је додао да је полиција распоредила додатни број људи на улице Гетеборга.

Тужилац у овом случају Хилдинг Кварнстром рекао је да је истрага још у раној фази и да власти не могу изнијети никакве детаље.

Новинска агенција ТТ јавила је да су четворица ухапшена у близини умјетничке галерија.

Стокхолм је био мета самоубилачког напада прошлог децембра када је Таимур Абдулвахаб активирао бомбу у тржном центру када су повријеђене двије особе.