Свечана академија поводом 9. јануара у Приједору

У Позоришту Приједор вечерас је одржана свечана академија поводом Дана Републике Српске, на којој су учесници стварања Српске поручили да су данас још више сигурни да је то био прави пут и да није могло другачије.

недеља, 9 јануара, 2022 / 22:09

Један од команданата Пете козарске бригаде Остоја Барашин рекао је да је и у вријеме када се борио за Републику био сигуран да је то исправно.

"Данас сам још свјеснији да је то била права ствар и сигуран сам да ћемо славити још много деценија Републику Српску. Нажалост, још су црни облаци над Републиком, али како ствари стоје и каква је одлучност народа за одбрану, мислим да ћемо растјерати облаке", навео је Барашин.

У приједорској Борачкој организацији позвали су на јединство и очување Републике Српске у изазовним временима која долазе.

"Вјерујем да ће Република Српска опстати и позивам све да помогнемо да јединством сачувамо Републику Српску. За њу је живот дало више од 23.000 најбољих синова српског народа", рекао је предсједник Борачке организације Приједора Зоран Предојевић.

У име Градске управе присутнима се обратио замјеник градоначелника Жарко Ковачевић, који је нагласио да је и Приједор достојно обиљежио Дан Републике.

У музичком дијелу програма наступили су Милица Стијепић Ивић и Душко Секулић.

У част Дана Републике наступали су и глумци приједорског позоришта Деан и Татјана Батоз.Оставите одговор