Све сте погријешили: Фронтал није секта

Објављивање везе ка тексту на Фронталу у групи Правда за Давида, а затим и груба клевета на рачун породице Дани(ј)ела Симића, демаскирала је очигледно.

уторак, 24 јула, 2018 / 16:07

Фејсбук профил под именом "Давор Драгичевић" у тексту изнад везе написао је оно што је написао. Будући да о Давору говори у трећем лицу, очито је да је затражена "туђа памет” ради реакције на наш текст.

Ту се јавља прво лицемјерје онога ко је саставио материјално нетачну, али прије свега увредљиву и клеветничку поруку у групи, будући да се стално позива на то да је текст непотписан.

Гомила ботова на друштвеним мрежама замјера управо исто, иако им не смета што је званични сајт групе Правда за Давида – Гласбањалуке.нет, класични порталоид без импресума, који је чак и сорошевски Раскринкавање.ба означио црвеним алармом као објављивача лажних вијести.

За разлику од других портала и порталоида, Фронтал од оснивања, а томе ће скоро 10 година, има импресум у коме су имена стварних људи. Тако да се (од)увијек зна ко стоји иза објављеног на порталу.

Друга ствар је сам садржај нашег текста у којем нема ништа спорно, осим што вријеђа нечија месијанска осјећања. У тексту (који је обична вијест, а не колумна) уочена је једноставна и лако видљива чињеница: Лидер покрета Правда за Давида, Давор Драгичевић, бави се политиком. Што је његово право, али нема право да се љути када му други укажу да то ради лоше.

Осим очигледних клевета и напада на личност, дакле управо оног што се замјера другима, и све остало је неистина. То, барем нас, доводи у озбиљну сумњу и за остале ствари које се објављују са овог профила и групе.

Дани(ј)ел Симић није уредник Фронтал.СРБ, то је Марко Шикуљак. Фронтал нема власника, будући да је у питању удружење грађана. Симић, такође, није аутор текста. Фронтал није секта, да гуру одобрава текстове, већ група слободних људи, који објављују садржаје споразумно и у складу са уређивачком политиком.

И, што је најбитније: ми истину и правду видимо као универзалне вриједности, а не искључиво право појединаца!

Трећа разлика је у томе што се на Фронталу барата чињеницама и изреченим, док је трбухозборац који се оглашава преко Даворовог профила реаговао класичним покушајем хохштаплерске дискредитације нападом на личност.

У овом случају Дани(ј)ела Симића, и то не нападањем њега лично, већ примитивним клеветањем његових родитеља, од којих један није међу живима.

Звучи познато?

Симић: Не знам шта су хтјели да постигну

Замолили смо и оснивача нашег гласила да се огласи на ову тему, те он каже:

– Не знам откуд толика повријеђеност чињеницама, уколико се зна да је Фронтал једини ћирилични портал западно од Дрине и да се већ деценију залажемо за што већи степен државности Српске? Наша је дужност да реагујемо на сваки помен унитаризације, поготово ако се таква политичка платформа покушава сакрити иза једног трагичног случаја. Од било кога она да долазила, јер наши читаоци су навикли да у том погледу не штедимо никога и сасвим сигурно смо тренутно једини потпуно независан портал у Српској.

Стварно не знам шта су овим хтјели да постигну. То што су себи сами направили медвјеђу услугу у јавности, па ће то прихватити медији који им отворено нијесу склони? То није моја кривица, већ оних који су вријеђали моје родитеље да би утицали на Фронталову уређивачку политику.

Ако је јалијашко клеветање мојих родитеља највећа мрља коју су могли да наведу у мом животу и раду, ја сам на то поносан. Ово очигледно није писао ожалошћени Давор Драгичевић, што бих као отац могао да разумијем, усљед менталног стања у којем се налази. Да су лагали и подметали мени лично, то бих поднио као и многе пријетње смрћу, пребијањем и другим пошастима.

Овако, ти који су му то написали и потурили да објави, мораће доказати псине које су изрекли на рачун моје породице, па ћу се обратити јединој полицији којој вјерујем и коју плаћам, да утврде идентитет клеветника.21 КОМЕНТАРА

 1. Ovo je nevjerovatno sta se desava. Pa jel’ moguce da se pocinje masovno lincovati svaki pojedinac koji se usudi reci nesto sto ne odgovara u potpunosti podivljaloj masi? I to ono najpoganije moguce, vrijedjajuci porodicu, pa cak i nase casne heroje i generale?! I to je u redu, i to je prihvatljivo!? Imate li bar trun dostojanstva, kulture, vaspitanja ?!
  Ma kakvi ste vi humanisti i pravednici, ma vi ste obicni licemjeri i podlaci! Fuj, gadi mi se vasa tzv. humanost!
  Izdrzao je Srpski narod svasta, izdrzacemo vala i ovo!

 2. Потребно је да сви извучемо поуке из случаја Давид, поготово родитељи.
  Васпитање дјеце је броје 1 за сваку породицу.
  Лоше радити, а добру се надати може само луд човјек.
  Господ Бог је створио дан и ноћ. Дан за рад, ноћ за одмор и спавање.
  Ако пустите дјецу да у дан спавају, а ноћу после 12 излазе у град, немојте очекивати добро. Да су дјеца златана, она ће се у то доба ноћи сретати с проблематиним ликовима.
  Народ каће, ским си такав си.
  Дакле, порука за родитеље.
  Добро пазите на совју дјецу. С киме се друже, када излазе, разговарајте с дјецом.
  Ако се уже у криминалне кругове, резлутат не може бити добар. Мало ко од криминалаца доживи старост. Већина умре млада.
  Ако пустите дјецу да буду у контакту с тим ликовима, нисте направили добро ни себи ни дјетету. Можете очекивати лоше вијести.

  Нападање Републике Српске, њених институција не сматрам да је добро.
  Само неразуман човјек ће убити вола ради киле меса.

  Због овога и онога не може се рушити држава.
  Избори су близу, па господо бирајте по својој савјести.

  Уколико пак полиција има сазнања да је Давид убијен и ко је то учинио, потребно је да се тај човјек изведе пред суд.

  Суду су испоручени Караџић, Младић, Милошевић, мартић, велики број српских генерала, не видим што суду не би био испоручен онај ко је умјешан у убиство.

  Држава Република Српска, треба да нам је свима изнад свега. Тако треба да се и односимо.
  Нисам да се рјешења траже у Сарајеву иако је то мој родни град. Нисам за ове глупе изјаве да ће се све учинити да се неко сруши.

  Волио би да видим шта се нуди као замјена за било шта и за било кога.
  Рушило се и 5. октобра у Србији, и шта се добило?
  Рушењем се не гради. Ми смо имали превише рушења. Нама је потребно ко ће дати рјешења.
  Ако није добар неко, треба нам име тог ко је добар.
  Ако неко није знао и није радио као је добро, треба нам име оног ко зна и хоће да ради с с његовом биографијом.

  Тражење истине за Давида, дјелује ми да многи злоупотребљавају.
  Свашо нормалан, поштен ће бити да се открије истина. А постоји и чињеница да у психологији постављате питања људима на која знате кав ће дати одговор. Питате ји јесте ли
  да будете здрави, весели, сречни, да имате новац, да влада ред и поштење…. они ће одговарати са ДА, а онда им можете понудити и нешто што им баш не иде у прилог, они ће опет по инерцији рећи ДА.

  Дјелује ми д ау случају Давида има оних који покушавају да питају да ли сте за ситину и правду, јесте ли да се открије истина,… а да већ имају спремна питања на која ће маса да одреагује по инерцији.

  1. „Суду су испоручени Караџић, Младић, Милошевић, мартић, велики број српских генерала, не видим што суду не би био испоручен онај ко је умјешан у убиство“.
   ——————-
   Постоји једна „мала“ зачкољица – тадашње власти су се својски трудиле и залагали да ови побројани заврше у Хагу,… те исте власти данас се својски труде да прикрију убице и умијешане у убиство Д Драгичевића.

   О рушењу институција и Републике Српске једино кмече паразити и џабалебароши који јој исисавају крв, и они којима је увијек била и биће само плијен и ништа више

  2. Pišem latinicom pošto ne mogu konvertovati u ćirilicu sa kojom sam pisao do 92.
   Želim da se zahvalim Bori na analitičkom odgovoru na sve tačke protesta i učesnika
   Moje duboko poštovanje i podrška za tvoj rad.

  3. Dvije male primjedbe.
   U globalu se slažem sa Vašim stavovima, naročito oko vaspitanja djece.Međutim, svi su jednaki pred zakonom. Npr. neki dan je ubijen kontroverzni biznismen iz grupe Ramiza Delalića, kod Gradiške.Naravno da i njegov ubica treba biti nađen, to bi uradila prava policija i procesuiralo pravo sudstvo. Ne sviđa mi se insinuiranje da je mladić na pragu života bio toliko umješan u kriminalne krugove.Zašto to kažem?Prosto jer nema dokaza za to.Jedna tuča među mladićima? I priča o narkoticima je pala u vodu, izjavom tužioca Lepira da narkotici nisu nađeni na VMA.
   Druga primjedba-nijedna država nije vrijednija od ljudskih života, jer državu čine ljudi koji tu žive. Prava država štiti živote svojih državljana, a ne suprotno.

  1. Васковић је мозак пројекта Правда за Давида и баш га брига за давидом.

 3. Некако ми је баш жао што се на Фронталу изгубила могућност претраге па да се мало подсјетимо шта је на овом порталу писано о Срђану Алексићу, могућности да бар једна улица, а не главни трг добије његово име.

  Баш би било занимљиво да видимо шта су тада писали ови што “чврсто“ стоје иза Давора без икаквог политичког предумишљаја и евентуалне користи, високоморални и забринути за сву нашу дјецу.

  Зашто је Давор пристао бити оно што није хтио Раде Алексић мене не интересује, али ме свакако интересује зашто да ли се на Мунирином списку налази Слободан Васковић који управља потезима Давора Драгичевића.

  Не могу да вјерујем да је Давору Драгичевићу пало на памет да, ничим изазван по том питању, помиње Сребреницу, али ми је на ум пало кога жуља Сребреница.

  http://www.youtube.com/watch?v=xuaEEX07fZs

  1. Симо, у сриду!
   ако је неко ратни злочинац онда је то васковић!