Све ново: ПДП има нови одбор у Источном Новом Сарајеву

Партија демократског прогреса /ПДП/ данас је у Источном Новом Сарајеву добила нови Општински одбор, за чијег је предсједника изабран Сава Шкрба. "Након турбуленција у протеклом периоду, данас смо добили квалитетан састав Општинског одбора који је спој младих и искусних људи и који ће имати апсолутну подршку врха ПДП-а. С друге стране, ми ћемо очекивати квалитетан […]

уторак, 26 јануара, 2016 / 14:21

Партија демократског прогреса /ПДП/ данас је у Источном Новом Сарајеву добила нови Општински одбор, за чијег је предсједника изабран Сава Шкрба.

"Након турбуленција у протеклом периоду, данас смо добили квалитетан састав Општинског одбора који је спој младих и искусних људи и који ће имати апсолутну подршку врха ПДП-а. С друге стране, ми ћемо очекивати квалитетан резултат на предстојећим локалним изборима", рекао је новинарима након сједнице генерални секретар ПДП-а Мирослав Брчкало.

Он је истакао да овај општински одбор у наредном периоду чека припрема што квалитетније одборничке листе за Скупштину општине Источно Ново Сарајево, као и преговори са коалиционим партнерима, прије свега са члановима Савеза за промјене, око заједничког наступа на подручју града Српско Сарајево.

Шкрба је захвалио на указаном повјерењу и изразио наду да ће Општински одбор ПДП-а веома брзо доћи на мјесто на ком је и раније био у овој општини, те да очекује помоћ, прије свега од врха партије и од грађана који у овој општини желе промјене и да буде боље.

Потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак оцијенио је данашњу сједницу као нови почетак у Источном Новом Сарајеву.

"Очекујем добар резултат на територији града. Увјерен сам да ће идући избори показати да ће ПДП направити најбољи резултат по броју одборника од како постоји и увјерен сам да ће овај одбор бити саставни дио успјеха ПДП-а", рекао је Црнадак.

Као министар иностраних послова БиХ, Црнадак рекао је да вјерује да ће БиХ до 15. фебруара предати захтјев за чланство у ЕУ.

"Очекујем да ћемо до тада испунити онај минимум који се од нас очекује, а то је успостављање механизма координације. У томе не учествује ни ЕУ, ни било ко други. То је наша ствар и нама треба", навео је он.

Коментаришући критике које је на његов рачун упутила предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, Црнадак је рекао да је она "бахата особа, снажно фрустрирана због пораза од /Младена/ Иванића на прошлим изборима".

"Уз све увреде, она није одговорила на питања зашто је Влада додијелила српском премијеру /Александру/ Вучићу као првог пратиоца особу која је већ тада имала криминални досије и зашто се није извинила по том питању", рекао је Црнадак.