Све мање царина за ЕУ производе

БАЊА ЛУКА – Од 1. јануара биће укинуте стопе царине на увоз одређених роба поријеклом из ЕУ, које су обухваћене анексима Привременог споразума о трговини и трговинским питањима између ЕУ и БиХ, потврђено је у Управи за индиректно опорезивање БиХ. Царина ће бити у потпуности укинута за дизел-гориво, безоловни моторни бензин са октанским бројем 95 […]

среда, новембар 10, 2010 / 23:50

БАЊА ЛУКА – Од 1. јануара биће укинуте стопе царине на увоз одређених роба поријеклом из ЕУ, које су обухваћене анексима Привременог споразума о трговини и трговинским питањима између ЕУ и БиХ, потврђено је у Управи за индиректно опорезивање БиХ.

Царина ће бити у потпуности укинута за дизел-гориво, безоловни моторни бензин са октанским бројем 95 или већим, лож уља, те на гуме за бицикле, путничке аутомобиле, аутобусе и камионе.

Од 1. јануара царина ће у потпуности бити укинута и за одређене производе текстилне индустрије, попут спаваћица и пиџама, мајица кратких и без рукава, џемпере, пуловере и прслуке, тренерке, скијашка одјела, купаће костиме и слично.

Такође, царина ће од почетка наредне године у потпуности бити укинута на одређене предмете грађевинске и металне индустрије и одређене спортске реквизите.

(СРНА)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *