Све крвавије у Јемену

Најмање 44 особе повријеђене су у више градова Јемена током протеста на којима је полиција пуцала како би растјерала демонстранте, навели су очевици и званичници. Око 20 демонстраната рањено је у сукобу с полицијом у Јуфу, сјевероисточно од Сане, када су покушали да заузму сједиште локалних власти, изјавио је један званичник тог града. У том […]

уторак, 15 марта, 2011 / 07:49

Најмање 44 особе повријеђене су у више градова Јемена током протеста на којима је полиција пуцала како би растјерала демонстранте, навели су очевици и званичници.

Око 20 демонстраната рањено је у сукобу с полицијом у Јуфу, сјевероисточно од Сане, када су покушали да заузму сједиште локалних власти, изјавио је један званичник тог града.

У том сукобу повријеђена су и два припадника странке предсједника Алија Абдалаха Салеха, чији одлазак с власти захтијевају демонстранти.

У Марибу, источно од пријестонице, демонстранти су такође покушали да заузму сједиште локалних власти, у чему су их спријечиле снаге реда, а 17 противника режима тада је повријеђено.

У Адену, на југу, повријеђено је петоро антивладиних демонстраната када је полиција отворила ватру и употребила сузавац како би их растјерала, навели су свједоци.

Протести против режима предсједника Салеха одржани су у још неким градовима на југу земље. Око 10.000 људи изашло је на улице у Далеху, узвикујући слогане против режима.

Од избијања протеста у Јемену, крајем јануара, на којима демонстранти захтијевају одлазак предсједника Салеха који је на власти већ 32 године, око 40 особа је изгубило живот.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор