Сваки Грегоријан свог дистрикта хвали

БРЧКО – Супервизор за Брчко Рафи Грегоријан поздравио је једногласно усвајање резолуције Скупштине Брчко дистрикта којом се апелује на релевантне државне и ентитетске институције да сарађују са властима Брчко дистрикта на рјешавању четири питања која је утврдио Савјет за провођење мира. У саопштењу из брчанског ОХР подсјећа се да је Управни одбор Савјета за провођење […]

петак, 10 јула, 2009 / 13:01

БРЧКО – Супервизор за Брчко Рафи Грегоријан поздравио је једногласно усвајање резолуције Скупштине Брчко дистрикта којом се апелује на релевантне државне и ентитетске институције да сарађују са властима Брчко дистрикта на рјешавању четири питања која је утврдио Савјет за провођење мира.

У саопштењу из брчанског ОХР подсјећа се да је Управни одбор Савјета за провођење мира недавно позвао ентитете и државу да најкасније до 15. септембра ове године ријеше међусобна дуговања, омогуће промјену ентитетског држављанства за становнике Брчког, регулишу питања снабдијевања дистрикта електричном енергијом и удјела Брчког у злату и другим приходима из средстава СФРЈ.

"Ова питања су обавезе које произилазе из Коначне одлуке и њених анекса и предмет су неиспуњених споразума закључених са ентитетима 2000. и 2001. године, а на која су, такође, имале утицај и накнадне промјене у законодавству у одређеним областима" – истиче се у саопштењу.

Грегоријан је поздравио иницијативу градоначелника дистрикта Драгана Пајића да о тим питањима разговара са ентитетским владама.

У саопштењу се наводи да би се испуњавањем обавеза ентитета омогућило да Савјет за провођење мира, на сједници заказаној за новембар, донесе одлуку о окончању режима супервизије у Брчко дистрикту.Оставите одговор