Свака држава има своју државну телевизију – у то име честитамо 30 година РТРС

Са уређивачком политиком Радио-телевизије Републике Српске се можемо слагати или не, али све је то мање битно уз чињеницу да је ова установа вршњак, свега нешто мало млађи од наше државе и једно од обиљежја и доказа њене непрестано из Сарајева и земаља НАТО оспораване државности.

уторак, 19 априла, 2022 / 10:13

На тим основама Фронтал.РС жели да честита свим грађанима, а посебно запосленима на РТРС, тридесету годишњицу ове телевизије финансиране новцем становника Српске. Поред фотографије коју су нам послали, са РТРС сами кажу о данашњем дану:

Телевизија Републике Српске прославља 30 година постојања, на дан када је 19. априла 1992. године емитован први Дневник из бањалучког студија.

Настали смо у тешко вријеме, у скромним условима и са ограниченим капацитетима, са основним циљем да се чује вјеродостојна информација.

Телевизија је расла заједно са Републиком Српском и израсла у Јавни сервис Радио-телевизију Републике Српске. Из импровизованог студија у Банском двору, Телевизија је преселила у модерно опремљен РТВ дом у Бањалуци, а свака модернизација рађена је уз огромну подршку институција Републике Српске.

Емитовањем програма 24 часа дневно на РТРС и РТРС плус каналу, Радију Републике Српске и порталу rtrs.tv, РТРС један је од главних извора информисања у Републици Српској.

Осим Информативног програма, реализујемо и бројне емисије из области културе, спорта, забаве, образовања, дјечијег и вјерског програма. Документарни филмови РТРС-а емитовани су на бројним међународним фестивалима.

Са шест Информативно-техничких центара и разгранатом мрежом дописништава, покривамо цијелу територију Републике Српске.

Објективно информисање остаје наш основни циљ.

Ми смо Јавни сервис Републике Српске.

РТРС – једноставно твоја!