Сутра премијера филма ‘Мирис кише на Балкану’

Филм "Мирис кише на Балкану" редитеља и продуцента Љубише Самарџића, након бројних фестивала и признања, имаће београдску премијеру сутра у Сава центру, најавио је дистрибутер "МегаКом филм". Филм "Мирис кише на Балкану", по популарном роману списатељице Гордане Куић, настао је од обиља материјала снимљеног за потребе истоимене телевизијске серије. Услиједила су још два наставка. Прича […]

уторак, 13 септембра, 2011 / 21:41

Филм "Мирис кише на Балкану" редитеља и продуцента Љубише Самарџића, након бројних фестивала и признања, имаће београдску премијеру сутра у Сава центру, најавио је дистрибутер "МегаКом филм".

Филм "Мирис кише на Балкану", по популарном роману списатељице Гордане Куић, настао је од обиља материјала снимљеног за потребе истоимене телевизијске серије. Услиједила су још два наставка.

Прича филма дешава се од 1914. до 1918. године и говори о лутању сефардске породице Салом, која се из рата у рат, осула и расула.

Након београдске премијере, филм ће 15. септембра бити приказан и у Новом Саду у биоскопу "Арена".

У октобру гостоваће на фестивалима у Токију и Бостону, а у новембру у Каљарију и Софији. Самарџић је добио и неколико позива за приказивање на филмским фестивалима у Израелу.

Сценарио су написали Дјорђе Милосављевић и Небојша Ромчевић, а играју Љиљана Благојевић, Предраг Ејдус, Калина Ковачевић, Мирка Васиљевић, Тамара Драгичевић, Милан Васић, Горан Навојац, Александра Бибић, Синиша Убовић, Марија Вицковић и други.