Шутановац: Косово се брани главом, а не пушком

Министар одбране Србије Драган Шутановац рекао је да се Косово не може бранити пушком, већ главом и упозорио да је најгори могући сценарио сукоб Срба са међународном заједницом. "Ако кренемо балванима на начин на који смо то радили 90-их година завршиће се као што се тада завршило. Хајде да будемо довољно мудри да видимо како […]

четвртак, 20 октобра, 2011 / 21:15

Министар одбране Србије Драган Шутановац рекао је да се Косово не може бранити пушком, већ главом и упозорио да је најгори могући сценарио сукоб Срба са међународном заједницом.

"Ако кренемо балванима на начин на који смо то радили 90-их година завршиће се као што се тада завршило. Хајде да будемо довољно мудри да видимо како су Албанци дошли у ситуацију у којој су и да ли су то урадили балванима или уз помоћ неке стратегије", рекао је Шутановац за ТВ Б92.

Шутановац је истакао да се "проблем Косова не рјешава пушком, већ главом" и изразио наду да ће бити "довољно памети" да се то увиди.

Шутановац је позвао и Кфор да прије било какве активности добро процијени евентуалне посљедице, али је затражио од Срба са сјевера Косова да избјегавају сукобе.

"Најгори могући сценарио је сукоб Срба са севера Косова са међународном заједницом. То је интерес нашег противника и тога морамо бити свесни и покушати да то предупредимо", навео је Шутановац.

Говорећи о убиству једног и рањавању два Србина код Пећи и почетку акције Кфора на рушењу барикада на сјеверу покрајине, Шутановац је упозорио да се "улази у спиралу насиља" која може измаћи контроли.

"Потребно је избегавати сваку врсту сукоба или у супротном може доћи до ескалације", навео је Шутановац.0 КОМЕНТАРА

 1. Panteru, kada je Šutnuti išao da prosi djevojku, kum mu je bio obilježeni dečko. Dođu oni pred kuću, pred goste izađe tata pjevač u kućnom ogrtaču. Kum ga upita:
  -Jeste li vi gospodine Miroslave znali da dolaze prosci vaš kćeri?
  – Naravno, naravno! Dobro mi došli! Izvolite!
  – Ovo je svečani čin, znači vi ste znali za to, ali tako obučeni vi potcjenjujete i nas i vašu kćerku. Sačekaćemo u dvorištu, a vi kada se obučete onako kako dolikuje ovome danu, izađite pred nas i mi ćemo ući…
  Tako i bi.
  Znači , ministarstvo je kumovska veza.

Оставите одговор