Суспензије у ФИФА, Блатер може бити миран

Свјетска фудбалска федерација суспендовала је данас Мохамед бин Хамама и Џека Ворнера због сумњи да су нудили мито за гласове на изборима за предсједника ФИФА, док је први човјек те организације Јозеф Блатер ослобођен сумњи. Етички комитет ФИФА саопштио је данас да су Бин Хамам и Ворнер суспендовани на неодређено вријеме, а уколико истрага покаже […]

понедељак, 30 маја, 2011 / 14:06

Свјетска фудбалска федерација суспендовала је данас Мохамед бин Хамама и Џека Ворнера због сумњи да су нудили мито за гласове на изборима за предсједника ФИФА, док је први човјек те организације Јозеф Блатер ослобођен сумњи.

Етички комитет ФИФА саопштио је данас да су Бин Хамам и Ворнер суспендовани на неодређено вријеме, а уколико истрага покаже да су криви пријети им доживотна суспензија.

Овај комитет саслушао је данас Бин Хамама, Ворнера и Блатера.

Бин Хамам, предсједник Азијске фудбалске конфедерације, јутрос је саопштио да се повлачи из изборне трке за предсједника ФИФА.

Противкандидат му је био Блатер, који након што је данас ослобођен сумње да је знао за покушаје подмићивање, на корак од новог избора за на функцију.

Други суспендовани, Џек Ворнер, обављао је функцију потпредсједника ФИФА.

Бин Хамам и Ворнер се сумњиче да су понудили 40.000 долара делегатима на скупштини Карипске фудбалске федерације почетком маја.

„Задовољни смо што је овај случај отворен и надамо се да ће истрага дати одговоре на сва питања”, казао је замјеник предсједника Етичког комитета ФИФА Петрус Дамасеб.

Бин Хамам је раније неколико пута демантовао оптужбе о куповини гласова, али је признао да је платио трошкове путовања и смјештаја појединим делегатима на скупштини Карипске фудбалске федерације.

Изборни конгрес ФИФА одржаће се 1. јуна у Цириху.Оставите одговор